Un spectacol după o piesă premiată cu Pulitzer şi ecranizată cu Meryl Streep în rolul principal, intitulată ”Ţinutul din miezul verii/ August: Osage County”, de Tracy Letts, va fi prezentată în premieră la Teatrul Mic din Bucureşti, în regia lui Vlad Massaci, pe 30 septembrie şi 1 octombrie, de la ora 18.30, în Sala Atelier a instituţiei teatrale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu titlul original ”August: Osage County”, recompensată în anul 2008 cu premiul Pulitzer pentru dramaturgie şi ecranizată în 2013, cu Meryl Streep în rolul principal - rol pentru care a primit nominalizări la Premiile Oscar şi Globurile de Aur, piesa actorului şi dramaturgului Tracy Letts a fost importată la scurtă vreme după premieră pe Broadway, unde a avut aproape 650 de reprezentaţii, informează Teatrul Mic.

Regizorului Vlad Massaci i s-a propus să monteze pe scena Teatrului Mic acest text, o comedie neagră în care trei generaţii dezgroapă secretele trecutului, aducând la suprafaţă mari momente de sinceritate şi emoţie.

”Copiii nu se întorc scârbiţi în această casă, ci ca într-un loc familiar, care le aminteşte de copilărie, de copilăria aceea în care desenau cu cretă pe pereţi. Părinţii nici acum nu au şters desenele, ele s-au păstrat. Trecutul vine peste prezent şi prezentul face referire la trecut. Acţiunea piesei este cu un picior în trecut, deşi vorbim la timpul prezent şi nu are viitor, căci asistăm la un Armagedon familial”, a spus Vlad Massaci.

Decorul şi costumele sunt semnate de Iuliana Vîlsan, pictor şi scenograf. ”Pentru costumele acestui spectacol am folosit în hainele personajelor materialul cu care sunt tapetate zidurile. Erau desprinşi din pereţi. Sunt texturi care trec de la un personaj la altul, vesta unuia, din acelaşi material cu fusta altuia, pentru că sunt detalii, sunt emoţii, sunt înţelesuri care trec de la unul la altul prin empatie. Din puzzle-ul acesta se crează o lume”, a spus Iuliana Vîlsan.

Actriţa Rodica Negrea o interpretează pe mama măcinată de droguri, de cancer, dar şi de minciunile îngropate adânc, în trecut – rol care a fost interpretat de Meryl Streep, în filmul ”Ţinutul din mijlocul verii/ August: Osage County” (2013), regizat de John Wells.

”Personajul lui Violet are numeroase impulsuri din literatura americană şi de multe ori m-am gândit la doamna Olga Tudorache în Betty Zăluda. Şi acolo era aceeaşi senzaţie, aceeaşi palpare a personajului. Şi Betty transfera spre fete tot ceea ce i se întâmpla, frustrările, neîmplinirile, le acuza că a ajuns în această nenorocire pentru că s-a sacrificat pentru ele. Aşa şi aici, în «Ţinutul din miezul verii»”, a spus Rodica Negrea.

Din distribuţie mai fac parte: Andreea Grămoşteanu (Barbara),  Valentina Popa (Ivy), Diana Cavallioti / Mădălina Ciotea (Karen), Dana Dembinski-Medeleanu (Mattie), Silvana Mihai (Jean), Mihai Călin (Bill), Claudiu Istodor (Charles), Ionuţ Vişan (Charles Jr.), Cuzin Toma (Steve), Cezar Grumăzescu (Şeriful) şi Viorica Mureşanu (Johna).

Piesa a fost tradusă de Smaranda Nicolau, iar muzica originală şi ilustraţia muzicală sunt semnate de Bibi Vongehr.

Biletele sunt puse în vânzare la Casa de Bilete a Teatrului Mic şi online, pe Bilet.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.