Serialul ”Salvatorii de pe Everest”, care prezintă activitatea echipelor de salvare a alpiniştilor ce escaladează vârful Everest, va fi difuzat pe Discovery Channel, în fiecare marţi, de la ora 22.00, începând din 11 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serialul ”Salvatorii de pe Everest” are şase episoade a câte 60 de minute şi prezintă o echipă de elită a Everestului, alcătuită din piloţi de diverse naţionalităţi, experţi în operaţiuni de căutare şi salvare cu elicopterul, care îşi asumă zilnic misiunea de a îi salva pe cei răniţi sau bolnavi, pe cel mai periculos lanţ muntos al lumii. Producţia prezintă activitatea piloţilor alături de echipele medicale care răspund unui număr foarte mare de urgenţe, informează postul de televiziune.

”În fiecare an, sute de alpinişti şi şerpaşi încearcă să cucerească Everestul, dar, în medie, pentru fiecare 10 oameni care ajung pe vârf, unul moare pe traseu. Soarta alpiniştilor stă în mâinile unui grup de elită, alcătuit din piloţi de mare altitudine. Ei riscă totul pentru a salva vieţile celor care au sfidat moartea în încercarea de a ajunge pe «Acoperişul Lumii». Aceşti piloţi, «Salvatorii de pe Everest», sunt puşi la grea încercare, zi de zi, căci intră într-o cursă contra cronometru pentru a-i salva pe cei care rămân blocaţi, răniţi sau care suferă din cauza unor probleme provocate de altitudine, ce le-ar putea fi fatale”, transmite Discovery.

Echipa de producţie a început proiectul după un an de la cutremurul care a avut loc în regiune, în 2015, şi urmăreşte activitatea echipelor de salvare după redeschiderea sezonului de ascensiune pe Everest.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.