Glenn Thrush, reporter vedetă al ziarului The New York Times, a fost suspendat după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală de mai multe jurnaliste, scrie CNN. Cotidianul newyorkez este prima publicaţie care a scris despre comportamentul mogulului Harvey Weinstein, declanşând un scandal internaţional cu privire la hărţuirea sexuală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat, un purtător de cuvânt al publicaţiei a numit acuzaţiile împotriva lui Glenn Thrush, unul dintre reporterii de top ai ziarului care a acoperit subiecte legate de administraţia Trump, "foarte îngrijorătoare şi nu corespund standardelor şi valorilor cotidianului The New York Times". 

"Intenţionăm să facem o investigaţie completă şi în acest timp Glenn va fi suspendat", a adăugat purtătorul de cuvânt. 

Într-un articol publicat luni pe site-ul Vox.com se arată că Thrush, în vârstă de 50 de ani, a avut "un comportament nepotrivit cu jurnaliste". Povestea include acuzaţii de la trei femei, printre care şi jurnalista Laura McGann, care îl acuză pe Thrush că le-a atins şi sărutat fără consimţământ, aflat sub influenţa alcoolului. 

Thrush s-a alăturat The New York Times anul trecut după opt ani cât timp a transmis unele dintre cele mai importante subiecte legate de preşedintele Trump, alături de Maggie Haberman, şi ea fost reporter politic. Cei doi l-au intervievat pe Trump anul acesta şi au fost de acord să scrie împreună o carte despre preşedintele american. 

Într-un email trimis CNN, Thrush a comentat acuzaţiile care i se aduc: "Îmi cer scuze oricărei femei care s-a simţit incomfortabil în prezenţa mea şi pentru orice situaţie în care m-am comportat nepotrivit. Orice comportament care jigneşte o femeie este inacceptabil. Amintirea mea despre interacţiunea cu Laura diferă de a ei - întâlnirea a fost consimţită, scurt, şi încheiată de mine. Era editor pe atunci, funcţie superioară mie, şi nu am subapreciat-o în faţa colegilor ei de la Politic aşa cum pretinde. Afirmaţia că aş aprecia femeile după cum arată este de asemenea falsă". 

"De-a lungul ultimilor ani, am reacţionat la o serie de crize personale şi de sănătate consumând prea mult alcool. În timpul acestei perioade, am făcut lucruri de care mi-e ruşine, acţiuni care au adus multă suferinţă familiei şi prietenilor mei. Nu mai beau din 15 iunie 2017, am reînceput terapia şi voi începe în curând un tratament pentru alcoolism. Fac eforturi pentru a încerca să repar problemele pe care le-am cauzat", a adăugat el. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.