Un profesor de la Universitatea Oxford a fost acuzat că vinde fragmente de Biblii antice unei companii americane controversate care a fost implicată în mai multe scandaluri legate de achiziţii de artefacte biblice, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dirk Obbink, unul dintre cei mai cunoscuţi profesori clasici, a fost numit după o investigaţie a echipei asociate în legătură cu proiectul Oxyrhynchus Papyri al Oxford

El este acuzat că a vândut fără permisiune un număr de fragmente antice către lanţul american Hobby Lobby. Proprietarii săi, familia Green, sunt creştini evanghelici şi, sub supravegherea preşedintelui Hobby Lobby, Steve Green, s-au aflat în spatele înfiinţării Muzeului Bibliei de 400 de milioane de dolari, din Washington, în 2017.

O declaraţie publicată de Egypt Exploration Society, care administrează proiectul Papyri, arată că Muzeul Bibliei ar fi transmis că 11 fragmente i-ar fi fost vândute de către Obbink în două rânduri în 2010. 

Societatea şi Universitatea au confirmat că Obbink este anchetat. El continuă să fie angajat la Oxford. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.