Un nou sezon din serialul “Vikingii” va fi difuzat de televiziunea History începând din 30 noiembrie, în fiecare joi, de la ora 21.00, aceasta fiind prima dată când lansarea în România are loc la doar o zi după premiera din Statele Unite ale Americii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De-a lungul a zece episoade, telespectatorii vor putea urmări clădirea unor alianţe surprinzătoare, dar şi trădări neaşteptate care au loc pe măsură ce vikingii luptă să cucerească lumea, informează History.

Fanii serialului “Vikingii” se vor putea bucura pe 30 noiembrie de două episoade din noul sezon, urmând ca din luna decembrie să urmărească un episod pe săptămână.

În acest sezon, cel de-al cincilea al producţiei, se declanşează războiul civil, după fratricidul cu care s-a încheiat sezonul precedent. Uciderea lui Sigurt de către fratele său, Ivar, pregăteşte terenul pentru bătăliile care vor urma. Fiii lui Ragnar – Bjorn, Ivar, Ubbe şi Hvitserk – pun la cale următoarele mişcări după răzbunarea morţii tatălui lor. În continuarea noii serii, Ivar Fără Os îşi afirmă supremaţia asupra Marii Armate Păgâne, în timp ce Lagertha domneşte ca regină în Kattegat. Mai mult, Bjorn îşi urmează destinul pe Marea Mediterană şi Floki, care jeleşte moartea soţiei sale, Helga, porneşte pe mare lăsându-şi soarta în mâinile zeilor.  

Aclamată de criticii de pretutindeni, drama “Vikingii” este una dintre producţiile preferate ale creatorului şi scenaristului Michael Hirst, laureat şi nominalizat la premiile Emmy şi Golden Globe. Hirst a declarat că iubeşte această producţie “nu numai pentru implicarea şi creativitatea celor care o realizează, dar mai ales pentru spiritul care o alimentează”, acesta fiind ”unul dintre cele mai dinamice şi autentice seriale” în care a fost implicat.

Printre protagoniştii din sezonul al cincilea al serialului se regăsesc actori cunoscuţi, precum Jonathan Rhys Meyers, care s-a alăturat acestei noi serii în rolul episcopului Heahmund, împreună cu vedetele serialului: Katheryn Winnick (Lagertha), Gustaf Skarsgård (Floki), Alexander Ludwig (Bjorn), Alex Høgh Andersen (Ivar Fără Os), Jordan Smith (Ubbe) şi Marco Ilso (Hvitserk).

History, principala televiziune din portofoliul A+E Networks UK, a aderat la ARMA în februarie 2013, când a lansat un feed de transmisie localizat, putând astfel asigura grile de programe personalizate pentru România. Televiziunile History şi History HD sunt disponibile prin Akta-DCS, Digi, iNES IPTV, Orange TV, Telekom şi UPC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.