Lucrarea "Devolved Parliament", semnată Banksy, a fost adjudecată în cadrul licitaţiei de artă contemporană organizată joi de Sotheby's contra sumei de 9,9 milioane de lire sterline, stabilind un nou record pentru artist.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrarea în care artistul britanic Banksy a prezentat Camera Comunelor ca fiind plină de cimpanzei a fost pictată în 2009 de artistul despre care se ştie că este originar din Bristol.

Alex Branczik, reprezentant al Sotheby's, a spus că Banksy „a înfruntat problemele cotidiene arzătoare”. Banksy a creat "Devolved Parliament" pentru Bristol Museum în 2009, care a atras peste 300.000 de vizitatori şi a făcut parte dintr-una dintre cele mai vizitate expoziţii ale anului.

Potrivit site-ului casei de licitaţie, alături de Banksy, lucrarea "Pyro", creată de Jean-Michel Basquiat în 1984, a fost cumpărată la preţul de 9,9 milioane de lire sterline, confirmând apetitul colecţionarilor de a deţine o piesă de istorie pop-art. 

A fost urmată de "Natives Carrying Things", de Basquiat, care a atins suma de 3,3 milioane de lire sterline. 

Vânzările totale ale sesiunii au fost de 54.386.250 de milioane de lire sterline.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.