Un muzeu din Boston oferă o recompensă de 10 milioane de dolari pentru recuperarea unei serii de 13 de tablouri furate în urmă cu aproape 30 de ani, în cel mai mare jaf de artă din istoria Americii, a anunţat instituţia, marţi, informează The New York Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzeul Isabella Stewart Gardner a dublat recompensa anunţată până în prezent, aceasta urmând să expire la sfârşitul anului. Recompensa este oferită pentru informaţii care duc la găsirea şi returnarea lucrărilor furate, semnate de artişti precum Johannes Vermeer, Rembrandt, Edgar Degas şi Edouard Manet.

”Este speranţa noastră că, prin creşterea recompensei, să dovedim în mod clar că ne dorim întoarcerea în siguranţă a lucrărilor la locul lor de drept şi înapoi în expoziţie, pentru public”, a spus Steve Kidder, preşedintele Consiliului de Administraţie al muzeului. 

În anul 1990, doi infractori care au pretins că erau poliţişti au intrat în muzeu şi au furat lucrările de artă, a căror valoare este estimată la aproximativ 500 de milioane de dolari.

În 1997, muzeul a crescut recompensa de la un million de dolari la 5 milioane de dolari, sperând că, astfel, va încuraja persoanele care cunosc informaţii de folos să ajute la recuperarea lucrărilor.

Anthony Amore, directorul de securitate al muzeului, a declarat în cadrul unui interviu că muzeul a identificat persoanele care au furat lucrările de artă, dar este convins că hoţii nu mai deţin tablourile. El a adăugat că speră ca recompensa să aducă informaţii valoroase despre locul în care se află în prezent tablourile furate.

”Încurajăm orice persoană care deţine informaţii să contacteze muzeul în mod direct şi garantăm confidenţialitate compleă. Recompensa este ofertă de muzeu şi de consiliul său”, au transmis reprezentanţii muzeului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.