Un exemplar rar din prima ediţie a cărţii „Harry Potter şi Piatra Filozofală/ Harry Potter and the Philosopher's Stone” scrise de JK Rowling a fost vândut la o licitaţie din Marea Britanie pentru 80.000 de lire sterline.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Exemplarul, aflat în stare „excepţională”, este unul dintre cele 500 de copii apărute în format cartonat, imprimate în 1997. El a fost cumpărat dintr-o librărie din Nottingham.

 

Pe pagina unde sunt trecute drepturile de autor, scriitoarea este creditată simplu „Joanne Rowling".

Casa de licitaţii Tennants din Leyburn (North Yorkshire) a estimat că volumul ar putea fi vândut pentru 20.000 - 30.000 de lire sterline.

Tennants a spus că 300 de exemplare au fost trimise la librării, iar multe au fost pierdute sau distruse.

Acest volum a fost achiziţionat la scurt timp după lansare. El a fost adjudecat miercuri pentru unul dintre cele mai mari preţuri realizate vreodată de o lucrare a lui JK Rowling.

 

Un exemplar din prima ediţie cu semnătura autoarei a fost vândut anul trecut la Edinburgh pentru 125.000 de lire sterline, stabilind un record european.

 

În decembrie 2020, o copie similară a fost adjudecată contra sumei de 68.000 de lire sterline, în Staffordshire.

Prima carte „Harry Potter” care spune povestea unui tânăr vrăjitor a fost urmată de şase romane de aventuri. Cărţile s-au bucurat de un succes enorm la nivel mondial, fiind adaptate pentru marile ecrane, dar şi pentru scenă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.