Un reporter mexican din statul Guerrero, Mexic, care era şi funcţionar public, a fost împuşcat mortal vineri, au anunţat autorităţile, devenind al doilea jurnalist din stat ucis mai puţin de o săptămână, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Edgar Alberto Nava, care publica ştiri despre oraşul din staţiunea de coastă Zihuatanejo pe pagina de Facebook "La Verdad de Zihuatanejo", a murit după ce a fost împuşcat de mai multe ori, a anunţat Biroul procurorului din Guerrero. 

Nava era şi director al site-ului. Nu este clar dacă atacul, într-un restaurant din Zihuatanejo, are legătură cu activitatea de jurnalist a lui Nava. 

"Este o mare pierdere pentru administraţia noastră şi pentru jurnalism", a spus, într-un comunicat, primarul din Zihuatanejo, Jorge Sanchez.

Şase alţi jurnalişti au fost ucişi în Mexic de la începutul anului, comparativ cu nouă anul trecut, potrivit organizaţiei pentru drepturile omului Article 19. 

Săptămâna aceasta, Rogelio Barragan, director al unui site care informa despre activitatea Poliţiei din Guerrero, a fost găsit mort în statul Morelos, în portbagajul unei maşini, având semne că a fost împuşcat şi torturat.  

Guerrero, unde se cultivă mac pentru producţia de heroină, a cunoscut una dintre cele mai mari rate a violenţei din Mexic în ultimii ani. 

Mexicul este a doua cea mai periculoasă ţară pentru exercitarea meseriei de jurnalist, după Siria, potrivit organizaţiei Reporters sans Frontières (RSF).

Peste 100 de jurnalişti au fost asasinaţi în Mexic din 2000, şi majoritatea crimelor au rămas nepedepsite. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.