Televiziunea Română va difuza imagini în exclusivitate de la Jocurile Invictus 2017 din Canada, cea mai mare competiţie internaţională destinată militarilor răniţi pe front, eveniment aflat la cea de-a treia ediţie, programat în perioada 23 – 30 septembrie, la Toronto, la care România va participa în premieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În premieră, dintre cei 550 de competitori din cele 17 ţări participante, 15 sunt români. Competiţia reuneşte 12 probe sportive, iar pentru desfăşurarea ei în bune condiţii, organizatorii au apelat la 1.500 de voluntari, informează TVR.

”Suntem mândri să putem contribui la un proiect atât de important, să fim alături de eroii noştri la prima lor participare la Jocurile Invictus. Televiziunea publică face eforturi să aducă, pe micul ecran, poveştile militarilor români din toate teatrele de operaţiuni şi dincolo de ele, pentru a onora sacrificiul lor”, a declarat Irina Radu, Preşedinte-Director General al TVR.

De-a lungul celor opt zile, Televizunea Română va difuza, în exclusivitate, imagini de la eveniment. În plus, trimişii speciali în Canada - corespondentul Alina Grigore şi directorul de imagine Silviu Andrei îi vor urmări pe sportivii români şi vor prezenta toate momentele importante ale competiţiei.

TVR va realiza şi un documentar despre participarea României la această ediţie a concursului.

La ediţia din 2017 a evenimentului, ţara noastră va fi reprezentată de 15 eroi, luptători răniţi în Afganistan şi Irak. Lotul este completat de rezerve, antrenori şi un medic, iar militarii vor fi însoţiţi şi de câte un membru al familiei.

Probele individuale alese de reprezentanţii României sunt: atletism, înot, tir cu arcul, ciclism, canotaj în sală. Echipa României va participa şi la proba de haltere, dar şi la volei din şezut – sport de echipă la care sunt înscrişi toţi cei 15 sportivi.

Prinţul Charles sprijină echipa Invictus România. Prin Fundaţia Prinţul de Wales, a donat suma necesară achiziţionării unei proteze de viteză şi a două biciclete speciale pentru trei militari români răniţi pe frontul din Afganistan.

Potrivit MApN, proiectul ”Invictus Team România - 2017” constituie o ocazie unică de a demonstra societăţii ce înseamnă adevăratul spirit de luptător, coeziunea echipei şi solidaritatea umană - valori ce definesc veteranii teatrelor de operaţiuni. Acţiunea îşi propune să sprijine recuperarea fizică şi psihică prin sport şi să crească gradul de informare în rândul publicului cu privire la problematica militarilor răniţi şi a familiilor acestora.

Jocurile Invictus au fost înfiinţate de Prinţul Harry al Marii Britanii, în 2014, după o experienţă de 10 ani în armata britanică şi două misiuni în Afganistan. Prima ediţie a Jocurilor Invictus a avut loc în 2014, la Londra, şi a fost organizată de Fundaţia Jocurile Invictus, înfiinţată de Prinţul Harry. A doua ediţie a celei mai mari competiţii internaţionale a militarilor răniţi a avut loc în 2016, în Orlando, SUA. Jocurile Invictus au fost deschise atunci de Michelle Obama (la acel moment Prima Doamnă a SUA) şi de Prinţul Harry. Anul acesta competiţia se desfăşoară în Canada şi este promovată de premierul canadian Justin Trudeau şi de Prinţul Harry.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.