Postul public de televiziune trebuie să-i plătească lui Dragoş Pătraru penalităţi de reziliere de 29.850 de euro, echivalentul a 140.000 de lei, ca urmare a deciziei de săptămâna trecută a Tribunalului Bucureşti, care a dispus în primă instanţă drept abuzivă rezilierea contractului cu echipa emisiunii "Starea Naţiei", potrivit unui comunicat transmis News.ro de preşedintele Comisiei pentru Cultură din Parlament, Gigel Ştirbu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La sfârşitul lunii iunie 2018, Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii, declara că „Starea Naţiei“ a fost scoasă din grila TVR 1 din cauza presiunilor exercitate de PSD şi executate de preşedintele-director general al instituţiei, Doina Gradea.

"Este evident că de când stăpâna TVR, Gradea Doina, stăpânită fiind de PSD, a venit la conducerea acestei instutuţii publice, televiziunea este dirijată contrar îndeplinirii scopului pe care îl are un serviciu public de interes naţional, nu mai este independentă din punct de vedere editorial, desfăşoară o activitate care este în folosul PSD iar discriminarea este la ea acasă, atât în rândul atitudinii editoriale cât şi în rândul comportamentului conducerii faţă de angajaţii instituţiei.
Deşi potrivit Constituţiei nimieni nu este mai presus de lege, iată că Gradea Doina se vrea a fi excepţia de la regulă sfidând cu neruşinare pe de o parte, Curtea de Conturi a României care a relevat mai multe abateri legate de modul în care conducerea Televiziunii publice a gestionat fondurile instituţiei, adică cheltuirea banilor de la bugetul de stat după bunul plac şi pe de altă parte, decizia Tribunalului Bucureşti de reziliere abuzivă a contractelor jurnaliştilor emisiunii “Starea Naţiei”, spune Gigel Ştirbu în comunicat. 

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Potrivit preşedintelui Comisiei, "nu pot să nu constat o relaţie strânsă PSD-Gradea. PSD-ul susţine Gradea Doina la conducerea TVR şi ea susţine PSD-ul prin politica editorială a postului public, evident favorabilă social-democraţilor, chiar dacă în calitate de preşedinte-director general este obligată să păstreze echidistanţa politică şi să se asigure că diversitatea de opinii este rspectată".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.