Televiziunea Română marchează 60 de ani de la primele Campionate Europene printr-o campanie dedicată gimnasticii româneşti, initulată ”Campioni de poveste/ #gimnastică60”, care cuprinde 30 de reportaje ce vor fi difuzate în avanpremiera Europenelor de la Cluj-Napoca, zilnic, în Telejurnalele posturilor TVR 1 şi TVR 2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Campania a avut startul luni, în avanpremiera Europenelor de la Cluj-Napoca, ce vor avea loc între 19 şi 23 aprilie, evenimentul urmând să fie transmis în exclusivitate în România de Televiziunea Română, pe posturile TVR 2 şi TVR HD.

Până pe 19 aprilie 2017, campania Ştirilor TVR prezintă reportaje cu poveşti ale oamenilor pentru care s-a intonat imnul naţional de sute de ori, imagini din Arhiva TVR, interviuri, fotografii şi poveşti de culise.

”30 de reportaje despre evoluţia gimnasticii, despre fair-play, trudă, glorie, imn şi podium, despre accidentări, exodul antrenorilor români, despre talent şi ratare”, au transmis reprezentanţii TVR.

Campania va prezenta, între altele, primul interviu al Nadiei Comăneci, cu ce se ocupă în Statele Unite ale Americii campioana Teodora Ungureanu şi de ce a ales cariera de jurnalist sportiv Monica Roşu - campioană olimpică la sărituri.

Reportajele ”Campioni de poveste/ #gimnastică60” dezvăluie care a fost primul roman citit de Nadia Comăneci şi cine i l-a recomandat, ce s-a întâmplat cu primul lot modern al României la fete când hotelul în care erau cazate a luat foc şi cât valorau timbrele cu Nadia pe vremea regimului Ceauşescu.

”De ce pleacă antrenorii români de gimnastică peste hotare, care este marea problemă de mentalitate în opinia celor care analizează de pe tuşă gimnastica românească a momentului, cine este Gheorghe Gorgoi, cu ce speranţe se uită România la viitorul gimnasticii ei? Sunt câteva dintre întrebările la care vom afla răspuns în reportajele campaniei Ştirilor TVR”, au mai transmis reprezentanţii TVR.

Televiziunea Română a lansat şi seria de scurte materiale video ”Campioni de poveste” - 32 de portrete ale celor care au câştigat medalii pentru România la Europenele de gimnastică, sportivi care au marcat istoria sportului românesc încă de la prima ediţie a Europenelor din 1957, de la Bucureşti şi până la campionii zilelor noastre – care poate fi urmărită zilnic pe TVR 1, TVR 2 şi TVR 3.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.