Televiziunea Română este producător al Campionatelor Europene de Gimnastică Artistică - ediţia a 17-a, organizată la Cluj-Napoca -, pentru 19 televiziuni deţinătoare de drepturi din Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După 60 de ani de la prima ediţie a întrecerilor continentale feminine de gimnastică organizată în Bucureşti (1957), România va fi gazda unei ediţii jubiliare la Cluj-Napoca, în perioada 19-23 aprilie 2017.

TVR este producător oficial al evenimentului, pe care îl va transmite în exclusivitate în România şi va asigura semnal pentru mai multe televiziuni publice din Europa. Printre alte servicii, TVR va asigura şi posturi de comentator pentru jurnalişti de la posturi de radio şi televiziuni din Elveţia şi Olanda.

Televiziunea Română va transmite evenimentul în exclusivitate pe posturile TVR 2 şi TVR HD. Pe TVR 1, competiţia va fi transmisă în regim de breaking news.

La nivelul 3 al Sălii Polivalente din Cluj, TVR va avea amenajat un studio cu vedere la podiumul competiţieI, de unde vor fi realizate emisiuni pe aproape întreaga durată a fiecărei zile. Startul va fi dat de la ora 07.00, la ”1 Matinal”, de prezentatorii emisiunii, Dorin Chioţea şi Maria Linda.

Pe lângă imaginile filmate în studio, telespectatorii vor putea urmări, în cadrul programului, imagini din diverse puncte ale sălii, precum şi din zona mixtă, VIP, zona sportivilor, fan zone şi din oraş.

Televiziunea Română a lansat, în avanpremiera evenimentului, o serie de materiale video difuzate sub genericul ”Campioni de poveste”, cât şi campania Ştirilor TVR, ”campioni de poveste/ #gimnastică60”. O serie de 31 de portrete şi 30 reportaje a fost dedicată prezentării poveştilor marilor campioni ai acestui sport.

De la prima ediţie a Campionatelor Europene (Bucureşti, 1957), până la Berna 2016, România a obţinut 147 de medalii la feminin şi 57 în competiţiile masculine. Pe podiumul de premiere al competiţiei feminine au urcat 32 de gimnaste din România, cele mai multe medalii de aur fiind obţinute de Nadia Comăneci - 9, Sandra Izbaşa şi Cătălina Ponor – câte 7, Simona Amânar - 6, Gina Gogean, Larisa Iordache şi Daniela Silivaş - 5, Lavinia Miloşovici  - 4. La întrecerile masculine, pe podiumul de premiere au urcat opt gimnaşti români, cele mai multe titluri fiind obţinute de Marian Drăgulescu (9), Marius Urzică (5), Ioan Suciu (4), Dan Potra şi Flavius Koczi (3).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.