La nivel Naţional, aproape 3 milioane de telespectatori au urmărit, în medie, finala CM de Fotbal Qatar, partida dintre Argentina şi Franţa, desfăşurată în intervalul 17.00 - 19.55. Meciul a poziţionat TVR 1 în fruntea topului audienţelor cu un Rtg de 16,4% şi un Share de 36,3%, triplu faţă de următoarea televiziune clasată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Telespectatorii români au ales spectacolul fotbalului total, peste 4 milioane de telespectatori au urmărit, în minutul de aur (19.54), la nivel naţional, duelul dintre Messi şi Mbappe în atmosfera electrizantă de pe stadionul Lusail din Qatar (rtg. 22,6%; shr 44,6%).

Şi în mediul Urban, postul public a fost pe primul loc, cu o audienţă medie de 18,5%, o cotă de piaţă de 43,5% şi peste 1.700.000 de telespectatori, de aproape şase ori mai mulţi faţă de televiziunea aflată pe locul 2 în clasamentul audienţelor.

A fost, probabil, cea mai disputată finală din istoria mondialelor, un spectacol pe care Televiziunea Română l-a adus, cu fiecare campionat, în casele românilor. Argentina a demonstrat că merită titlul mondial după ce, la loviturile de departajare, a depăşit şocul celor două egalări şi a transformat penalty-urile pentru al treilea trofeu adjudecat în istoria Mondialelor.

Telespectatorii au rămas în faţa micului ecran şi pentru ceremonia de premiere, transmisă în direct de TVR1, în intervalul orar 20.21 - 20.45. Festivitatea a fost urmărită, în medie, de peste 2 milioane de români la nivel naţional (rtg. 11,8%; shr. 24,7%).

Fanii sportului rege pot revedea marea finală a Cupei Mondiale din Qatar astăzi, 19 decembrie, de la ora 22.15, pe TVR 1, meci precedat de programul Studio Mondial (ora 22.00), iar pe TVR INFO, mâine, 20 decembrie, de la 23.00.

Ultimul capitol al Campionatului Mondial de Fotbal a fost scris într-o cheie care a depăşit, chiar, aşteptările microbiştilor. Argentina-Franţa, finala atât de aşteptată de fanii sportului rege, după eliminarea prematură a Braziliei, a înregistrat audienţe pe măsura spectacolului din iarbă.

De-a lungul celor patru săptămâni de turneu, Televiziunea Română a dus maratonul fotbalistic în tribunele din faţa micilor ecrane, unde românii s-au bucurat de un regal al sportului cu balonul rotund.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.