Postul public TVR 3 va lansa grila de primăvară pe 17 aprilie, cu programe culturale şi emisiuni magazin, seria ”Serata muzicală” a lui Iosif Sava şi un tronson extins dedicat programelor despre minorităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O grilă de programe diversificată, o alternativă la programele oferite telespectatorilor de celelalte posturi ale Televiziunii Române, ce pune în prim-plan cultura, dar nu lasă la o parte nici emisiunile utilitare, informative, sportul sau tradiţiile”, au transmis reprezentanţii TVR.

De la ora 16.00, va fi difuzată emisiunea ”În prelungiri”, prezentată de Florin Mihoc de la TVR Timişoara - un program dedicat sportului, cu materiale de actualitate, interviuri, duplexuri de la evenimente, reportaje şi portrete de sportivi.

La ora 17.00 este programat ”Telejurnal regional”, emisiune de ştiri şi actualitate regională prezentată, din Studioul teritorial Craiova, de Robert Ungureanu şi Adriana Marcu. La realizarea programului vor participa toate studiourile din teritoriu ale TVR.

”Telejurnal regional” va fi urmat, de la ora 18.00, de emisiunea ”Telejurnal Moldova”.

”Cântec şi poveste” şi ”Cap de afiş” se menţin în grila TVR 3 la aceeaşi oră. La fel se întâmplă şi cu linia de interviuri şi dezbateri culturale de la ora 21.00, ce cuprinde: ”Profesioniştii” (luni), ”Garantat 100%” (marţi), ”Nocturne” (miercuri), ”Drumul lui Leşe” (vineri).

Noutatea tronsonului este introducerea în grila TVR 3 a magazinului cultural urban ”Arte, carte şi capricii”, care prezintă cele mai importante informaţii din viaţa artistică şi culturală din România, joi seară.

Un ”Magazin cultural” transmis în direct, cu reportaje, cronici şi interviuri din toate zonele ţării, va fi prezentat de Roxana Morun şi Tania Tunas de la TVR Timişoara, de luni până vineri, de la ora 22.00. Emisiunea va fi urmată, de la ora 23.00, în aceleaşi seri, de concerte simfonice.

În noua grilă TVR 3 va extinde la două ore spaţiul de difuzare a programelor despre minorităţi - de la ora 11.00 la ora 13.00, de luni până vineri.

În weekend, TVR 3 va difuza un show culinar, ”Ca la mama acasă”, sâmbăta, de la ora 11.00, dar două emisiuni magazin, sâmbăta şi duminica, de la 13.00 la 16.00 - ”În familie”, cu Alina Şerban şi Doru Ciolacu, realizat la TVR Craiova, respectiv ”Fun #duminica”, prezentat de Andrei Boroşovici şi Doriana Talpeş, produs de TVR Timişoara.

O altă noutate a grilei TVR 3 este programarea emisiunii ”Mic dejun cu un campion”, realizată de Daniela Zeca Buzura, duminica, de la ora 09.00.

Sâmbătă seara, de la ora 20.00, TVR 3 va difuza un film clasic sau de artă, urmat, de la ora 22.00, de un spectacol de operă sau balet.

Duminica, de la ora 20.00, TVR 3 va difuza seria ”Serata muzical” a lui Iosif Sava, urmată de un spectacol de teatru, difuzat de la ora 22.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.