Postul public de televiziune TVR 2 lansează grila de primăvară pe 17 aprilie, cu un concurs de cultură generală despre România prezentat de Virgil Ianţu în prime-time, de la ora 20.00, de luni până joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Virgil Ianţu aduce un plus de valoare brandului TVR. Ne lipsesc vedetele cunoscute şi iubite de toată lumea, lucru subliniat de cele mai recente sondaje, care arată că mai avem doar câţiva colegi care ocupă un loc clar în topul opţiunile publicului. Este nevoie de mult mai mulţi oameni talentaţi şi carismatici”, a spus Irina Radu, preşedinte-director general al TVR.

”Au fost vremuri când toate televiziunile au luat vedete de la TVR, însă, TVR n-a mai crescut şi format vedete de multă vreme. E momentul să redevenim televiziune, să lucrăm cu formate şi vedete de succes. Acest moment marchează şi plata datoriilor şi un nou început pentru TVR. Mi-s-a părut firesc că primul format cu miză să fie în concurs de cultură generală. Asta arată ce şi cum vrem să fim”, a adăugat Irina Radu.  

Emisiunea are la bază un format nou dezvoltat de TVR împreună cu compania Zucchero Media, iar filmările vor începe curând, informează TVR. 

O altă noutate a grilei de primăvară este că în tronsoanele dedicate minorităţilor, de la ora 13.40, vor fi difuzate şi filme artistice produse de acestea.

Cel de-al optulea sezon al serialului ”Dr.House” va fi difuzat de luni până joi, de la ora 23.00.

Ştirile de la ora 19.00 vor fi prezentate de luni până vineri de Stela Popa, iar în weekend de Raluca Arvat.

La fel ca până acum, tronsonul ştirilor de la ora 13.00 va fi prezentat de Teodora Antonescu iar Ştirile sportive vor fi prezentate de două campioane la gimnastică: Monica Roşu şi Sandra Izbaşa.

Din 19 aprilie, TVR 2 va transmite de la Cluj-Napoca, zilnic, pe spaţii ample, cele mai importante evoluţii de la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică Petrom, Masculin şi Feminin.

Din 22 aprilie, în fiecare sâmbătă de la ora 20.10, Iuliana Tudor va prezenta ”O dată-n viaţă”, iar de la ora 22.10 va fi difuzat un noul serial italian, ”Onoare şi Respect” - avându-l în rolul principal pe actorul Gabriel Garko, care a prezentat Sanremo 2016 alături de Mădălina Ghenea.

Programele primăverii la TVR 2 vor fi completate de serialul coreean ”Preţul trădării”, de filme artistice (româneşti, de artă, de Telecinematecă, europene), dar şi de sezoane noi ale emisiunilor tradiţionale: ”Duelul pianelor” (în care Paula Seling, Adrian Enache şi Ovi aduc o ediţie specială în Duminica Paştelui), ”Destine ca-n filme”,  prezentată de Iuliana Marciuc de marţi, 18 aprilie, de la ora 21.10, ”Mic dejun cu un campion”, ”Natură şi aventură”, ”Gala umorului”  şi ”D’ale lu’ Mitică”.

Marina Almăşan şi Mircea Radu vor prezenta, de luni până vineri, de la ora 10.10, emisiunea ”Femei de 10, bărbaţi de 10”.

Virgil Ianţu este cunoscut ca prezentator al emisiunilor ”Vrei să fii miliardar” şi ”Vrei să fii milionar”, jurat în cadrul ”Star Factory” şi ”Megastar”, gazdă a emisiunilor ”Big Brother”, ”Da sau Nu?”, ”70’s show”, ”Mobilul”, precum şi “Copiii spun lucruri trasnite”. Şi-a construit o carieră muzicală alături de The Fifties, trupă lui Ştefan Bănică Jr., şi, cel mai recent că lider al trupei Bucharest Jazz Orchestră. În ultimii ani a s-a ocupat de proiectul ”Copiii spun” – un curs transformat recent şi într-o serie online de ”pastile de intelepciune” de la copii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.