Postul public TVR 2 îi va aduce un omagiu, sâmbătă, regizorului Alexandru Bocăneţ, care şi-a pierdut viaţa în cutremurul din 4 martie 1977, printr-o emisiunea intitulată ”Caiet de regie. Alexandru Bocăneţ”, realizată de Doina Levintza şi Claudia Nicolau.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emisiunea produsă de Luiza Fulea va începe la ora 20.10, informează TVR.

De-a lungul a 90 de minute, Doina Levintza şi câţiva dintre colaboratorii regizorului - Margareta Pâslaru, Corina Chiriac, Cornelia Patrichi, Tora Vasilescu, Gelu Colceag, Marius Ţeicu, Paul Enigărescu, Florin Paraschiv, Dan Nanoveanu, Radu Popescu - vor depăna amintiri în Studioul 3 al Televiziunii Române, care poartă numele regretatului regizor.

Luna aceasta s-au împlinit 40 de ani de la cutremurul în care şi-au pierdut viaţa personalităţi precum actorul Toma Caragiu, regizorul Alexandru Bocăneţ, cântăreaţa Doina Badea, scriitorul Alexandru Ivasiuc şi poetul A.E. Baconsky.

Născut pe 15 februarie 1944, ”Andu” Bocăneţ, aşa cum îi spuneau prietenii, a fost cel care a inventat seria de emisiuni de divertisment ”Profil pe 625 de linii”, în care i-a reunit pe Anda Călugăreanu, Florian Pittiş şi Dan Tufaru. A realizat apoi ”Gala Lunilor”, o emisiune la care a colaborat cu alţi artişti, alături de orchestra condusă de Sile Dinicu şi de corpul de balet condus de Cornel Patrichi. Scenografia şi costumele spectacolelor au fost semnate de Doina Levintza, cea care i-a devenit soţie.

Regizorul şi-a pierdut viaţa la cutremurul din 4 martie 1977, alături de Toma Caragiu, la care se afla în vizită pentru a sărbători finalizarea filmului său, ”Gloria nu cântă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.