TVR 1 va prezenta povestea clubului de fotbal ASF Frăţia Bucureşti, vineri, de la 22.30, în ediţia specială ”Dosar România”, într-un reportaj realizat de Răzvan Butaru, după trei ani de la apariţia echipei în paginile ziarului american The New York Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Frăţia Bucureşti este un club de fotbal care funcţionează în liga a cincea din România, pe un teren aflat la marginea Bucureştiului, în spatele fostei întreprinderi Vulcan, cumpărat de actualul patron al clubului, Constantin Zamfir.

”Undeva, la marginea Bucureştiului, pe câmp, în spatele rămăşiţelor întreprinderii Vulcan, există un teren de fotbal, populat de capre şi găini, când nu se dispută partide oficiale. Terenul a fost al întreprinderii Vulcan şi cumpărat cu sacrificii uriaşe de actualul patron al clubului Frăţia, Constantin Zamfir. Patron care tunde iarba, trasează terenul, face mâncare fotbaliştilor, care şi-a pierdut casa luând un credit de la bancă pentru clubul de fotbal la care nu vrea să renunţe în ruptul capului”, potrivit TVR.

În 2014, povestea echipei de fotbal Frăţia a apărut în paginile ziarului The New York Times şi la TVR 1.

”Cu un antrenor congolez, un portar cu o singură mână şi un patron care cântă la nunţi pentru a întreţine echipa, Frăţia părea o poveste exotică, dar adevărată despre prietenie, vise, luptă, cinste, camaraderie”.

Reportajul lui Răzvan Butaru va prezenta felul în care a evoluat povestea clubului ASF Frăţia Bucureşti în cei trei ani.

La sfârşitul anului 2016, clubul de fotbal aflat la marginea Capitalei a fost exclus din competiţie pentru o datorie de 3.000 de lei, iar membrii echipei s-au transferat la o echipă adversă împreună cu legenda din Congo.

Totuşi, fondatorul clubului ASF Frăţia Bucureşti a refuzat să renunţe. ”Până mor, clubul o să existe!”, a declarat el.

Constantin Zamfir a refăcut echipa cu alţi 21 de jucători, astfel încât Frăţia joacă din nou în competiţiile oficiale din liga a cincea.

Reportajul va putea fi urmărit vineri şi online, pe TVR+, precum şi în reluare, duminică, de la ora 18.30, înaintea meciului România – Danemarca, care va fi transmis în direct de Televiziunea Română, de la ora 21.45, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.