Turnul Eiffel, simbol al Parisului cunsocut la nivel mondial, a fost redeschis publicului joi dimineaţă, după 104 zile din cauza pandemiei de coronavirus, au constatat jurnaliştii de la AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un număr de 50 de turişti cu mască au urcat scările monumentului până la etajul doi, cu ocazia acestei redeschideri parţiale.                

"Este ceva foarte special să fiu aici la redeschiderea Turnului Eiffel", a explicat Manuel Mehl, un turist german în vârstă de 42 de ani venit din Pfaffenhofen (sudul Germaniei). 

"Sunt 700 de trepte până la etajul doi, trebuie să fii sportiv", a explicat Yacine Gueblaoui, şef de echipă al personalului. 

În timpul izolării, cel mai celebru monument al Parisului, înalt de 324 de metri şi închis din 13 martie, a adus omagiu persoanelor mobilizate în faţa coronavirusului, fiind luminat în fiecare seară, apoi afişând cuvântul "Merci" şi proiectând mesaje prin care cetăţenilor li se cerea să rămână acasă. La 8 mai, portrete ale cadrelor medicale au fost proiectate pe un ecran gigant pe Turnul Eiffel.

Turnul Eiffel, construit în 1889 de Gustave Eiffel, primeşte aproape 7 milioane de vizitatori pe an. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.