Turneul de la Roland Garros 2017, în care vor evolua jucători precum Novak Djokovic, Rafael Nadal, Angelique Kerber şi Simona Halep, va fi transmis de televiziunea Eurosport, în perioada 22 mai - 11 iunie, tragerea la sorţi a meciurilor de pe tabloul principal urmând să fie transmisă în direct de la Paris, pe 26 mai, la ora prânzului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eurosport va difuza în timpul celor două săptămâni de competiţie fiecare punct din fiecare meci de simplu şi de dublu la televizor şi pe Eurosport Player, totalizând 250 de ore de tenis în direct, informează televiziunea.

Postul de televiziune a creat pentru Roland Garros o echipă din care fac parte vedete ce împreună au câştigat, de-a lungul timpului, 80 de titluri în cadrul turneelor de Grand Slam.

Mats Wilander, de trei ori învingător la Roland Garros, şi Barbara Schett vor fi gazdele emisiunii ”Game, Set şi Mats”, difuzată pe post în întreaga Europă.

Pe lângă interviurile cu marile personalităţi de la Roland Garros, Eurosport transmite un alt program reprezentativ, ”The Coach/ Antrenorul”, secţiune prezentată de antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, care analizează, cu ajutorul imaginilor prelucrate pe calculator, strategia celor mai buni jucători ce vor evolua la Paris.

John McEnroe se întoarce cu o nouă serie în rolul ”The Commissioner of Tennis/ Comisarul Tenisului”. Comentariile tenismenului vor fi prezentate în opt episoade în cadrul emisiunii ”Game, Set şi Mats” şi vor fi publicate pe platformele digitale şi reţelele de socializare ale Eurosport.

În plus, Chris Evert, câştigătoare a 18 turnee de Grand Slam de-a lungul unei cariere  de două decenii, va fi una dintre cele mai importante prezenţe din cadrul echipei Eurosport de la Roland Garros.

În Europa, mai multe vedete ale tenisului vor susţine echipele locale de comentatori Eurosport, folosindu-se de cunoştinţele lor din culisele tenisului. Astfel, Boris Becker va colabora din nou cu echipa de comentatori Eurosport din Germania. Henri Leconte şi Marion Bartoli vor face parte din echipa Eurosport Franţa. Mary Pierce, Pat Cash şi Jo Durie sunt alături de echipa Eurosport din Marea Britanie, iar fosta vedetă a tenisului, Anna Chakvetadze, este capul de afiş al echipei Eurosport din Rusia. Jonas Bjorkman, câştigător de nouă titluri la dublu în turneele de Grand Slam, şi Thomas Enqvist vor lua parte la transmisiunile acestui turneu alături de echipa Eurosport din Suedia. Alex Corretja, care colaborează cu Eurosport pentru programele internaţionale, va comenta alături de Conchita Martinez pentru Eurosport Spania.

Acoperirea mediatică oferită de Eurosport Openului Francez se extinde dincolo de cele două săptămâni de tenis în care vor fi difuzate meciurile de pe tabloul principal.

Fanii vor putea să urmărească nu doar poveşti precum cea a lui Rafael Nadal, ci şi poveştile jucătorilor din meciurile cheie ale turneului de calificare şi programele de tenis care vor completa perspectiva Eurosport asupra turneului de la Roland Garros, atât în perioada premergătoare, cât şi pe durata lui.

Înainte de începerea turneului, fosta vedetă a tenisului Barbara Schett prezintă o serie de cinci episoade ”Get Ready/ Pregăteşte-te”, cu ştiri şi imagini în direct de la Paris. Programul va fi transmis zilnic.

Eurosport va omagia şi jucătorii deceniilor trecute prin emisiunile  ”Downtime”, o serie de cinci episoade în care Mats Wilander va sta de vorbă cu ”legende” printre care se numără Boris Becker, Gustavo Kuerten, Andre Agassi şi Yannick Noah. Aceştia vor povesti amintiri legate de Roland Garros şi vor explica de ce acest turneu este unic în calendarul tenisului.

Pe 22 mai, sunt programate meciurile turneului de calificare pentru Roland Garros, pe 26 mai, va avea loc tragerea la sorţi a meciurilor de pe tabloul principal al turneului, iar 28 mai va fi prima zi în care vor avea meciuri conform acestuia.

Sâmbătă, 10 iunie, va avea loc finala la simplu feminin, iar duminică, 11 iunie, va avea loc finala la simplu masculin.

În luna ianuarie, Eurosport a înregistrat cea mai mare audienţă pentru un meci de tenis, care a fost şi al doilea cel mai vizionat eveniment sportiv din istoria canalului, atunci când Roger Federer l-a învins pe Rafael Nadal la Open-ul Australiei. Meciul a înregistrat un vârf de audienţă de 20,7 milioane de telespectatori pe canalele Eurosport şi pe cele libere la retransmisie deţinute de Discovery în Europa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.