Trupe de teatru din Statele Unite ale Americii, Israel, Rusia şi Polonia sunt invitate la cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Idiş – TES FEST, organizat de Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti, în perioada 15 - 22 octombrie, cu ocazia împlinirii a 141 de ani de la înfiinţarea primului teatru profesionist de limbă idiş din lume în România, la Iaşi, de către scriitorul şi artistul Avram Goldfaden.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În afară de trupele de teatru profesioniste de limbă idiş din întreaga lume – SUA, Israel, Rusia, Polonia, vor fi prezenta la festival şi formaţii şi interpreţi de muzică klezmer de renume mondial, menite să aducă în atenţia publicului cultura idiş, sub toate aspectele sale, informează Teatrul Evreiesc de Stat (TES).

De asemenea, în cadrul festivalului vor fi organizate o serie de evenimente conexe - concerte în aer liber, simpozioane, lansări de carte, workshop-uri de cultură idiş realizate de mari personalităţi artistice, conferinţe tematice şi expoziţii.

Biletele pentru toate evenimentele prezentate în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Idiş – TES FEST pot fi achiziţionate exclusiv din reţeaua mySTAGE atât online, cât şi de la casa de bilete a teatrului.

Festivalul Internaţional de Teatru Idiş – TES FEST se adresează publicului larg din ţară şi străinătate, de toate categoriile de vârstă, şi are menirea de a deschide, prin mijloace de expresie specifice, o poartă de cunoaştere, contribuind astfel la înţelegerea, acceptarea şi apropierea între culturi.

Prin realizarea Festivalului Internaţional de Teatru Idiş – TES FEST, Teatrul Evreiesc de Stat îşi propune să aducă în atenţia publicului larg specificul unic al culturii idiş, prin prezentarea acesteia în contextul cultural actual. De asemenea, se doreşte creşterea interesului pentru realizarea unei mai bune comunicări interculturale, prin schimbul de experienţă cu comunităţi care promovează cultura idiş în lume, prezervarea tradiţiei culturale evreieşti în România şi transmiterea patrimoniului cultural evreiesc prin mijloace artistice în întreaga lume.

Festivalul Internaţional de Teatru Idiş – TES FEST este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Evreiesc de Stat, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Departamentului pentru Relaţii Interetnice, Institutului Cultural Român şi Uniunii Teatrale din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.