Trei volume de poezii, două romane şi o colecţie de povestiri alcătuiesc lista scurtă pentru Premiul „Dylan Thomas”, acordat de Universitatea din Swansea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premiul în valoare de 30.000 de lire sterline, înfiinţat în urmă cu 15 ani, este acordat scrierilor în limba engleză semnate de autori cu vârste de până la 39 de ani.

Câştigătorul de anul acesta va fi anunţat pe 14 mai, într-o ceremonie online.

Preşedintele juriului, profesorul Dai Smith, a spus că fiecare dintre lucrări face referire la probleme personale şi sociale şi dileme ale vremurilor noastre.

„Într-o perioadă foarte întunecată, aceşti şase foarte talentaţi scriitori tineri fac acelaşi lucru ca alţi astfel de autori: luminează calea şi trebuie citiţi pentru binele nostru”, a spus el, citat de BBC.

Lista scurtă este alcătuită din: „Surge”, de Jay Bernard, „Flèche”, de Mary Jean Chan, „Inland”, de Téa Obreht, „If All the World and Love were Young”, de Stephen Sexton, „On Earth We're Briefly Gorgeous”, de Ocean Vuong, şi „Lot”, de Bryan Washington.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.