Asociaţia Semne Cusute pentru proiectul „Semne cusute”; Asociaţia Gaspar, Baltazar&Melchior pentru proiectul Muzeul de la Piscu şi Restaurarea „Casei libertăţii religioase” din Cluj sunt proiectele româneşti câştigătoare la premiile pentru Patrimoniul European/ Premiile Europa Nostra. Au fost desemnate 31 de proiecte câştigătoare din 19 ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marele Premiu va fi anunţat în septembrie, la Praga. 

Premiile pentru Patrimoniul European/ Premiile Europa Nostra au fost lansate în 2002 de către Comisia Europeană, iar de atunci sunt conduse de Europa Nostra.

Anul acesta marchează cea de-a 20-a aniversare a celor mai prestigioase premii europene în domeniul patrimoniului.

Premiile identifică şi promovează cele mai bune practici în conservarea şi îmbunătăţirea patrimoniului cultural material şi imaterial, stimulează schimbul transfrontalier de cunoştinţe în întreaga Europă, sporesc gradul de conştientizare şi aprecierea publicului faţă de moştenirea culturală a Europei.

Premiile onorează în fiecare an până la 30 de realizări remarcabile de patrimoniu, printre care până la cinci Grand Prix-uri. Fiecare câştigător al unui Grand Prix primeşte un premiu în bani, în valoare de 10.000 de euro. În plus, există şi un Premiu al publicului, oferit în urma unui vot online efectuat pe platforma Europa Nostra.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.