Regizorul Tompa Gábor montează la Opera Maghiară din Cluj-Napoca operele într-un act „L'Heure espagnole” şi „L'Enfant et les Sortilèges”, de Maurice Ravel, într-un spectacol care va fi prezentat pe 7 ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dirijorul spectacolului este Selmeczi György.

„Consider că cele două compoziţii lirice într-un act, «Ora spaniolă» şi «Copilul şi vrăjile», manifestări speciale ale unei dramaturgii de tip Feydeau, îmi sunt chiar la îndemână. Practic, «Ora spaniolă» este un vodevil grotesc cu numeroase elemente autobiografice, iar «Copilul şi vrăjile» apare ca o fantasmă suprarealistă. Urmărind sau ascultând «Copilul şi vrăjile», orice părinte îşi va da seama de importanţa unui set stabil de valori care trebuie transferat copiilor noştri, dar neapărat prin metode adecvate. Avem nevoie de o educaţie centrată pe elementul uman, dar şi pe caracter. Resimt aceste lucruri în primul rând ca părinte şi consider că această lucrare este o superbă viziune poetică despre educaţia menită să ne familiarizeze cu ideea de libertate. Cred că grotescul şi absurdul, ca formă, ca limbaj, ca mod de exprimare sunt cele mai apropiate lumii în care trăim, o lume destul de grotescă, în care ne pierdem uşor, şi în care stabilim ordine şi un sistem de valori cu mare dificultate. Am încercat o acoladă a celor două opere imaginându-le ca fantasma sau visul aceluiaşi copil”, spune regizorul într-un comunicat.

Distribuţia este alcătuită din Kele Brigitta, Bardon Tony, Peti Tamás Ottó, Pataki Adorján, Laczkó V. Róbert, Veress Orsolya, Sándor Árpád, Pataki Enikő, Szabó Levente, Székely Zsejke, Barabás Zsuzsa, Fülöp Tímea, Antal Lívia, Rétyi Zsombor, Hary Judit, Vigh Ibolya.

Coregrafia este semnată de Jakab Melinda, iar scenografia şi costumele, de Carmencita Brojboiu.

Biletele pot fi cumpărate de pe eventbook.ro, la preţul de 30 de lei şi 40 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.