Spectacolul de teatru „Să ucizi o pasăre cântătoare/ To Kill a Mockingbird”, adaptare realizată de Aaron Sorkin după romanul lui Harper Lee, este montarea americană care a generat cele mai mari încasări pe Broadway.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adaptarea lui Sorkin a generat, în a doua săptămână completă de reprezentaţii, încheiată pe 30 decembrie, încasări de 1,702 milioane de dolari, potrivit Variety.

Astfel, „To Kill a Mockingbird” a înregistrat cea mai bună săptămână din punct de vedere al încasărilor pentru un spectacol american din istoria Broadway. El a depăşit drama „All The Way” despre Lyndon Johnson (1,623 milioane de dolari, în săptămâna 22 iunie 2014). 

„Nu am avut niciodată şi nici nu am văzut un nou spectacol care să evolueze aşa cum o face acesta”, a spus producătorul Scott Rudin, premiat cu Tony. „Am avut multe spectacole care au doborât tot felul de recorduri, dar nimic din ce am avut nu a fost aşa. Succesul acestuia aparţine în totalitate echipei”.

Încasările generate de „To Kill a Mockingbird”, regizat de Bartlett Sher, premiat cu Tony, sunt înregistrate, de regulă, de musicaluri. Ele nu le-au egalat însă pe cele ale producţiei britanice „Harry Potter and the Cursed Child”, care au fost de 2.525 milioane de dolari, care au fost cele mai mari din istoria Broadway.

Lansat pe 1 noiembrie, cu premiera oficială pe 13 decembrie, „To Kill a Mockingbird” - cu Jeff Daniels în rol principal - s-a jucat de fiecare dată cu sala plină. 

Daniels a fost de acord să joace rolul Atticus Finch pentru un an întreg, un angajament pe termen foarte lung luat de un star de cinema şi televiziune.

Din distribuţia spectacolului, a cărui acţiune este plasată în Alabama anilor 1930, fac parte Celia Keenan-Bolger, Will Pullen şi Gideon Glick.

Viziunea lui Sorkin asupra textului a fost de a prezenta un spectacol de aducere aminte.

Deşi romanul „To Kill a Mockingbird”, pentru care scriitoarea Harper Lee a primit în 1961 un premiu Pulitzer, a fost adaptat în 1962 într-un film recompensat cu trei premii Oscar, în care Gregory Peck a interpretat rolul avocatului Atticus Finch, şi a stat la baza mai multor producţii teatrale în câteva oraşe americane şi la Londra, este pentru prima dată când un show inspirat din acest text este jucat pe Broadway.

Producţia beneficiază de muzica originală scrisă de Adam Guettel („The Light in the Piazza”).

„To Kill a Mockingbird” a fost vândut în peste 50 milioane de copii şi, până în 2015, a fost singura carte publicată de Harper Lee. Scriitoarea americană, care a murit în februarie 2016, la vârsta de 89 de ani, a mai lansat volumul „Go Set A Watchman”, care conţine personaje din „Să ucizi o pasăre cântătoare”.

Aaron Sorkin este creatorul serialului de televiziune „Viaţa la Casa Albă/ The West Wing”, premiat cu trei Globuri de Aur şi 26 premii Primetime Emmy, şi scenaristul filmului „Reţeaua de socializare/ The Social Network”, pentru care a fost recompensat cu premiul Oscar în 2011. Anul acesta, el este nominalizat la Oscar pentru „Molly's Game”.

Sorkin şi Daniels au mai colaborat pentru serialul „The Newsroom”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.