Ediţia a XXII-a a Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Româneşti, FEST-FDR 2016 de la Timişoara, care se desfăşoară în perioada 25 - 30 septembrie, aduce în faţa spectatorilor nume importante ale dramaturgiei româneşti, ca Peca Ştefan, Elise Wilk, Bogdan Georgescu, Csaba Székely sau Radu Iacoban, dar şi importante trupe de teatru din străinătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Româneşti FEST-FDR2016 se va desfăşura în perioada 25 - 30 septembrie, la Timişoara.

”Festivalul este susţinut de către Ministerul Culturii, pentru modulul dedicat spectacolului pe text de teatru românesc sau adaptărilor de autori români, respectiv de către Primăria Municipiului Timişoara, pentru modulul FEST – care cuprinde spectacole internaţionale şi spectacole în aer liber. Gândit ca un pol important al dramaturgiei româneşti şi ca un punct de convergenţă al artelor spectacolului, FEST-FDR a devenit în ultimii ani unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale României”, se arată într-un comunicat al Teatrului Naţional Timişoara, 

La fel ca în anii precedenţi, secţiunea dedicată spectacolului de teatru pe text românesc – FDR – arată anul teatral anterior în viziunea teatrologului Oana Borş, selecţionerul festivalului.

Astfel, selecţia modulului FDR aduce împreună numele cele mai sonore ale dramaturgiei româneşti contemporane, cum ar fi Peca Ştefan, Elise Wilk, Bogdan Georgescu, Csaba Székely sau Radu Iacoban.

Anul acesta, secţiunea FEST propune reîntâlnirea cu mari trupe de teatru în aer liber din Polonia şi Ucraina, precum şi o serie de spectacole de dans contemporan.

La festival vor fi, însă, şi alte evenimente, ca dezbateri sau lansări de carte.

Deschiderea festivalului va avea loc duminică, 25 septembrie, de la ora 19.00, când în Sala Mare a Teatrului Naţional Timişoara (TNT) va avea loc spectacolul ”Mesh” (Ungaria). Apoi, de la ora 21.00, în Sala 2, va avea loc spectacolul ”Yorick” (Târgu Mureş), iar de la ora 22.00, în Piaţa Victoriei, va avea loc spectacolul ”Summit_2.0” (Polonia).

Luni, 26 septembrie, sunt programate spectacolele ”Secretul Fericirii” - ora 17.00, sala ”Uţu Strugari” a TNT, ”Anul dispărut. 1989” în Sala Mare a TNT, de la ora 19.00, ”Say it now!” în Sala 2, de la ora 21.00, iar de la ora 22.00, în Parcul Civic, va fi spectacolul ”Vânt de primăvară prin piersici”, prezentat de Teatrul ”Masca” din Bucureşti.

Marţi, 27 septembrie, de la ora 17.00, este programat, în Sala Mare a TNT spectacolul ”Ai mei erau super” (Teatrul Clasic ”Ioan Slavici” din Arad), de la ora 19.00, în Sala 2 a TNT, va avea loc spectacolul ”Casa cu pisici”, prezentat de Teatrul Mic, iar de la orele 20.00 şi 22.00 va avea loc spectacolul ”Zidul” al Teatrului ”Masca” din Bucureşti, în Parcul Civic din Timişoara.

Miercuri, 28 septembrie, de la ora 17.00, este programat spectacolul ”Vorşeşte cu mine”, la sala ”Uţu Strugari” a TNT, iar de la ora 19.00, spectacolul ”Tihnă”, în Sala 2 a TNT, prezentat de Teatrul Naţional Târgu Mureş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.