După triumful filmului "Parasite" la gala Oscar, presa va înceta să mai spună că Festivalul Internaţional de Film de la Cannes nu este unul de Oscar, a declarat pentru Le Figaro Thierry Frémaux, delegatul general al evenimentului din Franţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este pentru prima dată în istoria Oscarurilor când marele premiu al galei revine unui film într-o limbă străină. 

Există multe feluri de a analiza consacrarea la premiile Oscar a filmului "Parasite", a regizorului sud-coreean Bong Joon-ho. Triumful regizorului străin, un thriller şi o satiră socială, a început la festivalul de la Cannes, în mai 2019 (când a primit Palme d'Or). 

"Presa va înceta să mai spună că festivalul de la Cannes nu este unul de Oscar", a declarat pentru Le Figaro Thierry Frémaux, delegatul general al evenimentului din Franţa. 

În afară de "Parasite", selecţia de la Cannes a fost foarte bine reprezentată anul acest în nominalizări. "Once upon a Time in Hollywood", de Quentin Tarantino, i-a permis lui Brad Pitt să câştige primul Oscar pentur interpretare. Antonio Banderas, după premiul său de interpretare câştigat la cannes, a fost nominalizat la categoria "cel mai bun actor în rol principal". 

"Les Misérables", de Ladj Ly, a concurat cu "Parasite" pentru statuetă la categoria "cel mai bun lungmetraj internaţional". De asemenea, "J’ai perdu mon corps", filmul de animaţie al francezului Jérémy Clapin, marele premiu al secţiunii Semaine de la critique, a fost în competiţie cu "Toy Story 4", câştigătorul la categoria "cel mai film de animaţie" la ceremonia care a avut loc duminică seară la Dolby Theatre din Los Angeles. 

"Anul trecut, Spike Lee obţinea prima sa nominalizare pentru cea mai bună regie după ce i-a fost atribuit marele premiu la Cannes pentru "BlacKkKlansmann", aminteşte Thierry Frémaux.

"Parasite" este al doilea lungmetraj din istorie care reuşeşte dubla - Palme d'Or şi Oscar pentru cel mai bun film - după "Marty" (1955), în regia lui Delbert Mann. 

„Parasite” este al şaptelea lungmetraj al lui Joon Ho, care mai semnează „Barking Dogs Never Bite” (2000), „Memories of Murder” (2003), „The Host” (2006), „Mother” (2009), „Snowpiercer” (2013) şi „Okja” (2017).

Lungmetrajul vorbeşte despre inegalitatea socială. Are în centru o familie care face eforturi financiare şi aspiră la o viaţă mai bună. Este o comedie violentă despre conflictul dintre clase sociale şi despre lăcomie.

Cineastul Bong Joon-ho, în vârstă de 50 de ani, pregăteşte împreună cu Adam McKay, cunoscut pentru "The Big Short" şi "Vice", o miniserie bazată pe "universul Parasite" pentru HBO. 

Filmul "Parasite" a generat până în prezent încasări totale de 165,3 milioane de dolari la nivel global, fiind lungmetrajul premiat la Cannes cu cel mai mare succes de box office. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.