The H Gallery, un nou spaţiu dedicat artei contemporane, fondat în 2022 şi coordonat de Elena Brasla, situat pe Calea Victoriei nr. 109, a fost inaugurat miercuri, în prezenţa ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sediul The H Gallery este un parter eclectic, bine încadrat în contrastul firesc al arhitecturii emblematicei străzi bucureştene.

Scopul principal al galeriei este dezvoltarea unei direcţii mai puţin explorate în contextul scenei artistice din România, prin colaborări cu galerii locale şi internaţionale.

The H Gallery devine un intermediar în organizarea expoziţiilor şi evenimentelor, întreaga iniţiativă fiind conturată în mod fundamental pe dimensiunea relaţiei cu publicul. Astfel, se urmăreşte atât actualizarea modului în care privitorii se raportează la arta contemporană, cât şi familiarizarea lor cu diversele metode prin care aceasta este creată, interpretată şi colecţionată în context recent, spun administratorii. 

Deschiderea oficială a The H Gallery are loc printr-un solo show, în colaborare cu H’art Gallery, un spaţiu artistic înfiinţat în 2003.

Artistul invitat, Lucian Hrisav (n. 1994), trăieşte şi lucrează în Bucureşti, unde a absolvit Universitatea Naţională de Arte, departamentele de pictură şi pictură murală. A coordonat activitatea Centrului Artelor Vizuale Multimedia şi Atelier35 in perioada 2018-2020. O miză comună a lucrărilor este jocul dintre 2D şi 3D menit să provoace imaginaţia şi să testeze limitele percepţiei. Prin subiecte surprinzătoare, abordate cu un tip de ironie critică dar detaşată, arta sa se înscrie în fluxul explorărilor creative contemporane cu puternic impact vizual şi conceptual.

Expoziţia “Semnal vs. Zgomot” va fi deschisă la The H Gallery până în data de 31 iulie, de miercuri până  vineri de la ora 14.00 la 20.00, şi sâmbătă - duminică, de la ora 11.00 la 17.00.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.