Tenorul spaniol Placido Domingo va oferi un concert unic în Cuba, pe 26 noiembrie, în Gran Teatro de La Habana, a informat Ministerul Culturii cubanez, citat de prensa-latina.cu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Domingo, care este director general al Operei Naţionale de la Washington şi al Operei din Los Angeles, California, va interpreta un repertoriu dedicat muzicii cubaneze în care va include opere şi vodeviluri. 

Programul conţine piese de Gonzalo Roig şi Ernesto Lecouna, doi dintre compozitorii şi muzicienii cei mai importanţi din Cuba ai secolului XX. 

În afara teatrului unde va avea loc spectacolul vor fi amplasate ecrane pentru proiecţii în direct, potrivit Ministerului Culturii, Institutului de Muzică Cubanez şi Consiliului Naţional al Artelor Spectacolului, organizatorii evenimentului. 

Placido Domingo va fi acompaniat de Orchestra Simfonică Naţională din Cuba, sub direcţia lui Eugene Kohn, precum şi de soprana de origine portoricană Ana María Martínez. 

Placido Domingo este interpret de operă spaniol, născut pe 21 ianuarie 1941, la Madrid, renumit pentru vocea sa puternică şi versatilă de tenor lirico-dramatic, care i-a permis să cânte chiar şi roluri de bariton, dar mai ales pentru virtuozitatea artei sale vocale şi calitatea interpretării sale dramatice. A interpretat peste 150 de roluri în spectacole de operă.

Artistul spaniol, care a contribuit la popularizarea operei în anii 1990 prin turneele din seria ”Trei tenori”, alături de Luciano Pavarotti şi José Carreras - care au cântat împreună în mai multe ocazii, dar mai ales la ceremoniile de deschiderile ale celor trei Campionate Mondiale de fotbal organizate în Italia, Statele Unite şi Franţa, urmărite de peste 1 miliard de persoane -, s-a ilustrat în roluri de bariton în ultimii ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.