Televiziunea Română va transmite seria de reportaje ”Unde-i acasă?” despre diaspora, realizată de Irina Păcurariu, primul episod urmând să fie difuzat duminică, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR HD, dar şi pe TVR+.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seria de reportaje ”Unde-i acasă?” va fi difuzată pe 19 martie, 2, 9 şi 23 aprilie, informează TVR.

Filmate în comunităţi de români din diverse ţări europene - Italia, Portugalia, Germania, Suedia şi Franţa, reportajele Irinei Păcurariu spun poveştile românilor din afara ţării, puse în oglindă cu poveşti ale celor rămaşi în România.

”La zece ani de la intrarea în UE, milioane de români au ajuns să se împartă între două lumi, două vieţi, două ţări. Uneori, şi două identităţi. De duminică seară, la TVR 1 şi TVR HD, timp de patru săptămâni, în cinci destinaţii din Europa şi, normal, acasă, în România, vă aştept să le intrăm în casă împreună”, a spus Irina Păcurariu.

Echipa Irinei Păcurariu a filmat şi a stat de vorbă cu români cu profesii diverse, de la medici la electricieni, până la IT-işti, profesori, femei care îngrijesc persoane în vârstă sau fac curăţenie în case, piloţi de avioane, specialişti în comunicaţii, muzicieni, mici antreprenori, creatori de modă şi antrenori de tenis. Personajele reportajelor au reşedinţe în ţările amintite şi fiecare îşi prezintă perspectiva personală asupra ţărilor de adopţie şi a României.

Reportajele seriei ”Unde-i acasă?” abordează şi subiectul copiilor români care cresc încă fără unul dintre părinţi, aceştia având un loc de muncă în străinătate.

Seria de reportaje include şi şase poveşti ale unor tineri care, la Bucureşti, Cluj şi Timişoara au găsit motive să rămână în România.

”Toţi sunt mici şi foarte mici antreprenori, creativi, deştepţi şi destul de legaţi de România încât să o aleagă. Fac festivaluri, bere artizanală, au deschis câte o cafenea, boutique de IT, co-working space sau birou de arhitectură. Toţi au fost şi prin alte ţări, au realizat că nu e lumea lor şi au decis întoarcerea”, a spus Irina Păcurariu.

În primul episod al seriei ”Unde-i acasă?”, vor fi prezentaţi Claudiu Ungureanu, un român care a devenit restaurator la Vatican, şi Liliana Angheluţă, care povestit despre viaţa ”badantelor", femeilor care îngrijesc persoane în vârstă în Italia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.