Televiziunea Română va lansa, joi, 1 iunie, o campanie împotriva obezităţii infantile în România, intitulată ”Copii cu greutate”, care va cuprinde reportaje ce vor putea fi urmărite pe tot parcursul lunii, de luni până vineri, în ”Telejurnalele” TVR 2 şi TVR 1, de la ora 19.00, respectiv de la ora 20.00, dar şi dezbateri în alte programe ale TVR 1. Campania va fi însoţită de o petiţie pentru introducerea orelor de nutriţie în şcoli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit TVR, statisticile arată că România ocupă locul al doilea în Europa la obezitate infantilă, iar specialiştii avertizează că peste 11% din populaţia ţării este afectată de diabet. Una dintre principalele cauze este aceea că în România lipseşte educaţia nutriţională.

În ultimii şase ani, numărul copiilor obezi din România a crescut cu zece procente, la 25%. Astfel, în prezent, un copil din doi are probleme cu greutatea corporală, iar aproximativ 30% din populaţie suferă de obezitate, informează TVR.

Printre subiectele abordate în reportajele difuzate în campania ”Copii cu greutate” vor fi conţinutul pachetului şcolarilor, dar şi masa luată la şcoli şi grădiniţe, obiceiul fast-food, orele de sport de la şcoală, posibilitatea activităţilor sportive extraşcolare, dietele, fenomenul ”bullying”, consumismul, pericolul diabetului, cazuri concrete de obezitate infantilă, metode extreme de slăbit şi învingători în lupta cu greutatea.

În campanie vor fi implicaţi medici, psihologi, psiho-terapeuţi, antrenori de sport, părinţi, profesori, pedagogi, autorităţi din domeniul sănătăţii, educaţiei, muncii, precum şi reprezentanţi ai ONG-urilor de profil, care vor oferi opinii, mărturii, vor împărtăşi experienţe şi vor propune soluţii privind această problemă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.