Televiziunea Română va difuza, miercuri, spectacole de teatru şi programe speciale în memoria actriţei Olga Tudorache, care a murit în noaptea de marţi spre miercuri, la Spitalul Elias din Capitală, la vârsta de 88 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

TVR 1 va difuza, de la ora 18.30, o ediţie specială a emisiunii „Pulsul Zilei”, dedicată „doamnei teatrului românesc”.

De la ora 20.00, telespectatorii TVR 3 vor putea urmări spectacolul „Efectul razelor gamma asupra anemonelor”, de Paul Zindel, cu regia şi adaptarea TV semnate de Cătălina Buzoianu. Spectacolul, preluat de la Teatrul Mic în anul 1983, are o distribuţie alcătuită de Olga Tudorache, Rodica Negrea, Adriana Şchiopu, Monica Mihăescu şi Ioana Ottescu.

La TVR 1 este programat, de la ora 24.00, un regal teatral: „Nunta însângerată”, de Federico García Lorca. Spectacolul a avut premiera la Televiziunea Română în 27 martie 1976, iar distribuţia acestuia este alcătuită de Olga Tudorache, Tudor Gheorghe, Ştefan Radof, Violeta Andrei, Alexandru Repan, Irina Răchiţeanu-Şirianu, Victor Mavrodineanu, Vali Voiculescu-Pepino, Eugenia Bosânceanu şi Ovidiu Iuliu Moldovan.

Olga Tudorache a jucat în numeroase piese de teatru TV difuzate, de-a lungul timpului, de Televiziunea Română: „Regina mamă”, de Manlio Santanelli, „Invitaţie la castel”, de Jean Anouilh, „Nuntă însângerată”, de Federico Garcia Lorca, „Preţul succesului”, de H.H. Kirst, „Unchiul Vania”, de A.P. Cehov, „Zborul”, de Rodica Padina, „Surorile Boga”, de Horia Lovinescu, „Gaiţele”, de Alexandru Chiriţescu, „O întâmplare”, de Horia Lovinescu, „Rosmersholm”, de Henrik Ibsen, „Neisprăvitul”, de Denis Ivanovici Fonvizin, „Micii burghezi”, de Maxim Gorki, „Richard al III-lea”, de William Shakespeare sau „Efectul razelor gamma asupra anemonelor”, de Paul Zindel.

Cunoscută pentru personajele memorabile pe care le-a interpretat pe scena Teatrului Mic, la Teatrul Foarte Mic şi la Teatrul Naţional din Bucureşti, Olga Tudorache a jucat în numeroase filme, precum: „Haiducii” (1960), „Tudor” (1962), „Răpirea fecioarelor” (1967), „Răzbunarea haiducilor” (1968), „Baltagul” (1969), „Mihai Viteazul” (1970), „Bietul Ioanide” (1979), „Domnişoara Aurica” (1986) şi „Tusea şi Junghiul” (1990).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.