Cristian Ţopescu va fi omagiat printr-o serie de programe speciale din arhiva televiziunii publice care vor fi difuzate, începând de miercuri şi până sâmbătă, de TVR 1, TVR 2 şi TVR 3.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toţi cei care l-au admirat şi au trăit, alături de el, reuşitele sau înfrângerilor din marile competiţii, îl vor putea revedea pe Cristian Ţopescu miercuri, 16 mai, de la ora 14.00, la „Confesiuni”, pe TVR 2, într-o ediţie eveniment realizată în 2012.

În această emisiune, Cristian Ţopescu apare alături de soţia sa, realizatoarea de televiziune Christel Ţopescu. Programul conţine un moment inedit, când fostul comentator îi mulţumeşte soţiei sale pentru cei 15 ani frumoşi de căsnicie. La rândul său, aceasta l-a caracterizat pe soţul ei în trei cuvinte - „entuziasm, documentare, tăcere" - şi i-a făcut un cadou muzical cântând în platou piesa lui favorită de jazz, alături de Marius Pop.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Tot miercuri, de la ora 17.30, TVR 1 va difuza „Cristian Ţopescu de 8 X 10”, un program realizat anul trecut, la aniversarea celor 80 de ani ai regretatului comentator. I-au fost atunci alături prieteni din lumea sportului precum Cristian Gaţu, Elisabeta Lipă, Octavian Bellu, Monica Roşu şi Andreea Răducanu.

În fiecare seară, până vineri, de la ora 23.30, TVR 1 îi va dedica un tronson special cu programe de colecţie – „In memoriam Cristian Ţopescu”. Miercuri şi joi, de la ora 00.30, din Arhiva de Aur, vocea lui Cristian Ţopescu va însoţi telespectatorii din nou, prin două meciuri memorabile, cu goluri de aur: România - Argentina (Campionatul Mondial din 1990), respectiv România - Columbia (Campionatul Mondial din 1994).

Sâmbătă, de la ora 18.55, TVR 1 va difuza emisiunea „Profesioniştii” în care a fost invitat Cristian Ţopescu.

TVR 3 va difuza, miercuri, de la ora 21.00, emisiunea „Nocturne" - o călătorie prin viaţa marelui om de televiziune. 

Cristian Ţopescu a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 81 de ani.

Trupul neînsufleţit al regretatului comentator va fi depus joi, 17 mai, în Studioul 2 al TVR, în intervalul 11.00-19.00.

Cristian Ţopescu, născut în 1937 la Bucureşti, a fost comentator sportiv, general de brigadă şi senator de Bucureşti. A lucrat la Televiziunea Română începând din anii 1960, îndeplinind funcţiile de reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator, redactor şef al secţiei de sport a TVR, director general adjunct şi consilier.

Comentator de legendă, Cristian Ţopescu a fost vocea care a adus în casele românilor marile performanţe ale sportivilor noştri, anunţând prima notă de 10 din istoria gimnasticii, mondialele de fotbal unde tricolorii au intrat în istorie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.