Televiziunea Română marchează Ziua Culturii Naţionale, duminică, prin difuzarea pe TVR 2 a unei serii de 11 înregistrări cu versuri scrise de Mihai Eminescu recitate de Mihail Sadoveanu şi actori români precum Mircea Albulescu, Emil Hossu, Leopoldina Bălănuţă, Alexandru Repan şi Victor Rebengiuc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De la prima oră a zilei de duminică şi până mult după miezul nopţii, la TVR 2 vă veţi putea bucura de 11 momente speciale în care marii noştri artişti ne vor reaminti de visul cosmic şi mitologic al operei eminesciene, plasată nu doar în literatura română, ci şi în cea universală”, informează TVR.

Seria înregistrărilor va începe, de la ora 07.10, cu un fragment din ”Trecut-au anii" , recitat de Alexandru Repan, urmat de fragmente din ”Sara pe deal", ”Stelele-n cer", ”Dorinţa", ”Povestea teiului" şi ”Dintre sute de catarge", recitate de Mihail Sadoveanu, de la ora 09.55.

Programul va continua, de la ora 10.55, cu poezia ”O, rămâi", recitată de Adela Mărculescu, apoi de poezia ”Şi dacă... ", recitată de Leopoldina Bălănuţă, de la ora 11.55.

Poezia ”Floare albastră’", recitată de Magda Popovici şi Victor Rebengiuc, va fi difuzată de la ora 12.55, ”Melancolie", recitată de Ion Caramitru, de la ora 13.55, iar un fragment din ”Luceafărul", interpretat de Vistrian Roman, de la 15.50.

Fragmente din ”Când te-am văzut, Verena" şi ”Ah, mierea buzei tale dulci", recitate de Dan Nuţu şi Virgil Ogăşanu, vor putea fi ascultate de la ora 17.55, poezia ”Ce-ţi doresc eu ţie dulce Românie", recitată de Marcela Rusu, de la ora 19.55, ”Odă în metru antic", interpretată de Mircea Albulescu, de la ora 23.55, şi un fragment din ”Horia", recitat de Emil Hossu, de la ora 00.55.

TVR 2 va mai transmite, de la ora 14.10, filmul biografic dedicat pictorului Ştefan Luchian, din anul 1981, regizat de Nicolae Mărgineanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.