Televiziunea Română, cea care a avut calitatea încă de la prima ediţie de coproducător al Festivalului "George Enescu", a pierdut anul acesta drepturile de transmisie a concertelor din cadrul evenimentului în favoarea Trinitas TV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pentru Televiziunea Română reprezenta un act de onoare să preia integral concertele din cadrul Festivalului Enescu, cel mai important proiect cultural al anului 2019. Dar din cauza incompetenţei conducerii TVR, anul acesta a ratat pur si simplu transmitarea acestui eveniment deosebit", se arată într-un comunicat transmis News.ro de Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor. 

Potrivit informaţiilor, "postul Trinitas va asigura difuzarea festivalului cu 20 de camere de televiziune si postarea pe internet gratis, putând fi preluat astfel şi de către alte posturi. Până acum, televiziunea publică nu a putut asigura aceste lucruri la un asemenea nivel, dar, în schimb a solicitat bani organizatorilor festivalului, ceea ce Trinitas nu a solicitat".

Festivalul rămâne nu doar cea mai importantă manifestare culturală internaţională de omagiere şi de cunoaştere a operei marelui compozitor George Enescu, dar şi cel mai bun prilej de promovare internaţională a valorilor culturale ale României. Toate naţiunile importante ale lumii îşi susţin artiştii de valoare prin evenimente şi programe culturale de anvergură care contribuie decisiv la creşterea renumelui şi prestigiului ţărilor respective în lume. Ca de fiecare dată, Festivalul Internaţional "George Enescu" acesta aduce din nou pe scenă personalităţi de renume mondial, continuând astfel linia de dezvoltare constantă şi de creştere în valoare.

"Astfel, ratarea difuzării Festivalului "George Enescu" în acest an, demonstrează încă o dată, incapacitatea conducerii TVR de a gestiona în mod responsabil problemele televiziunii publice. Ce se petrece în această instituţie a statului, finanţată exclusiv din banii cetăţenilor români, este pur şi simplu incalificabil. Este greu de conceput cum televiziunea plătită din bani publici funcţionează în detrimentul cetăţenilor români, dar acest lucru se explică prin neputinţa şi incapacitatea doamnei Doina Gradea de a conduce TVR", a transmis Gigel Ştirbu.

Până la publicarea acestei informaţii, Televiziunea publică nu a transmis un punct de vedere. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.