”Telecinemateca” începe anul cu thrillerul psihologic "Rebecca", regizat de Alfred Hitchcock, cu actorii Laurence Olivier, Joan Fontaine şi George Sanders în distribuţie, recompensat cu două premii Oscar, miercuri, de la ora 20.10, la TVR 2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pelicula ”Rebecca” a avut premiera în anul 1940 şi reprezintă o ecranizare a romanului omonim scris de Daphne du Maurier, informează TVR.

Filmul prezintă povestea unei tinere care lucrează ca domnişoară de companie pentru o doamnă din înalta societate şi se îndrăgosteşte de un aristocrat văduv şi misterios, Maximilian de Winter. După ce se căsătoreşte cu acesta, tânăra se stabileşte în conacul soţului ei din Cornwall, Manderley, o casă bântuită de fantoma fostei lui soţii, Rebecca, al cărei deces a rămas neelucidat.

Lungmetrajul ”Rebecca” a câştigat două premii Oscar în anul 1941, impunându-se la categoriile ”cel mai bun film” şi ”cea mai bună imagine”. Filmul a mai fost nominalizat la nouă categorii.

Filmul săptămânii la ”Telecinemateca” este prezentat de Radu F. Alexandru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.