Ted Chiang, autorul poveştii care stă la baza filmului ”Arrival”, recompensat cu un premiu Oscar, se va afla în dialog cu cititorii români prin Skype, într-o discuţie condusă de Ana Nicolau, luni, 18 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas din Cişmigiu, în cadrul evenimentului ”Serile Nautilus”, organizat de Editura Nemira.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ted Chiang s-a născut în 1967 la New York şi a urmat cursurile de informatică ale Universităţii Brown. S-a impus încă de la debut ca unul dintre cei mai interesanţi autori de science fiction din lume, atât prin talentul literar, cât şi prin ideile şi temele abordate. A publicat doar 11 povestiri până în prezent, cu care a câştigat numeroase premii.

În 1990, Premiul Nebula pentru povestirea ”Turnul din Babilon/ Tower of Babylon”, Premiul Campbell în 1992 pentru cel mai bun tânar scriitor, Premiul Nebula şi Theodore Sturgeon Memorial pentru ”Povestea vieţii tale/ Story of your life” în 1998, Premiul Sidewise pentru ”Şaptezeci şi două de litere/ Seventy-Two Letters” în anul 2000, iar în 2002 a câstigat Premiul Hugo şi Premiul Locus pentru ”Iadul e acolo unde nu există Dumnezeu/ Hell is the absence of God”, încă o dată Premiul Nebula şi Premiul Hugo, în 2007, pentru ”Neguţătorul şi poarta Alchimistului/ The Merchant and the Alchemist's Gate”.

Ted Chiang are un singur volum publicat - ”Povestea vieţii tale”, care cuprinde opt dintre povestirile sale. Povestea care dă titlul volumului a fost ecranizată în 2016 de Denis Villeneuve cu titlul ”Arrival” (2016). În acest an, filmul a câştigat un premiu Oscar pentru cel mai bun montaj de sunet.

Publicată în colecţia Nautilus, ”Povestea vieţii tale” a fost cea mai bine vândută carte la Bookfest 2017.

Invitaţii de la următoarele ediţii ale ”Serilor Nautilus” - evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy, sunt: Joe Abecrombie, pe 16 octombrie, Kim Stanley Robinson, pe 6 noiembrie şi Hannu Rajaniemi, pe 11 decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.