Teatrul Nottara din Bucureşti lansează un minifestival de teatru independent, denumit ”NottDependent”, care se va desfăşura între 21 şi 25 iunie, perioadă în care instituţia teatrală va găzdui zece producţii idependente din Capitală. Înscrierile la eveniment au loc până pe 1 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolele selectate vor fi anunţate pe 5 iunie, pe site-ul şi pe pagina de Facebook a teatrului, anunţă instituţia. 

Aflat la prima ediţie, ”NottDependent” are scopul de a încuraja dialogul dintre teatrul de stat şi mediul independent, oferind atât artiştilor, cât şi publicului ocazia de a cunoaşte mai bine producţiile independente. 

”În ultimii ani, tot mai mulţi artişti au ales să experimenteze atât pe scenele teatrelor de stat, cât şi în mediile, din ce în ce mai numeroase, independente, astfel că nu se mai poate vorbi despre o disjuncţie, ci despre o complementaritate, care îmbogăţeşte spaţiul teatral românesc. De peste 20 de ani, producţiile independente au îmbogăţit fenomenul teatral românesc cu tematici şi abordări inedite, îndrăzneţe şi, în ciuda numeroaselor dificultăţi întâmpinate de creatorii acestora, continuă să se dezvolte şi să inoveze, creând permanent punţi de legătură între diferite estetici”, au transmis reprezentanţii instituţiei teatrale.

Teatrul Nottara, iniţial numit Teatrul Armatei, va sărbători împlinirea a 70 de ani de existenţă printr-un alt minifestival care va avea loc la sediul instituţiei teatrale în perioada 14 - 21 mai. Programul acestuia va începe pe 14 mai, la ora 18.00, în Sala George Constantin, cu spectacolul ”Vestul singuratic”, de Martin McDonagh, regizat de Cristi Juncu, cu actorii Florin Piersic jr., Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu şi Ioana Calotă/ Corina Dragomir în distribuţie. De la ora 19.00, în sala Horia Lovinescu este programată deschiderea oficială a minifestivalului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.