Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu oferă publicului un spectacol cadou, „Operele lui William Shakespeare (pe scurt)”, în regia lui Daniel Plier. Miercuri, începând cu ora 15.00, iubitorii de teatru sunt aşteptaţi la Fabrica de Cultura IACM Construcţii UniCredit - Sala „Lulu”, din str. Triajului, nr. 1 – 3 , Sibiu. Accesul este permis în baza rezervărilor pe www.tnrs.ro sau la Agenţia Teatrală din Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţiativa de a oferi publicului un spectacol al Secţiei Germane vine după ce producţia „Macbeth” s-a bucurat de un mare succes, cu prilejul reprezentaţiei oferite cadou de Ziua Europei.

„Operele lui William Shakespeare (pe scurt)”, după Adam Long, Jess Winfield, Daniel Singer, traducerea Dorothea Renckhoff, îi are în distribuţie pe Ali Deac, Yannick Becker şi Daniel Plier.

Un gag de scenă cu ritm rapid, bizar, comico-spiritual, din opera celui mai mare dramaturg al lumii: de la „Romeo şi Julieta” la „Titus Andronicus”, „Othello” şi dramele regale până la comedii, piesele istorice încununate de o interpretare în profunzime a lui „Hamlet” şi a tot ceea ce a mai scris Shakespeare.

Opera completă a lui William Shakespeare este uşor prescurtată – însă nu s-a omis nimic! În câteva secunde, actorii se transformă din Romeo, Julieta şi părintele Lorenzo, în Macbeth şi Macduff, sau în Hamlet şi Ofelia. Toate cele 18 comedii sunt combinate într-o singură bucată şi toţi monarhii dramelor regale se confruntă unul cu celălalt pentru derby-ul Revier de pe terenul de fotbal. Fără decor şi doar cu schimbări rapide de costum, actorii sunt reduşi la esenţial: ei înşişi - bucuria de a juca şi talentul lor.

De la premiera la Londra în 1987, spectacolul distractiv, oarecum nebunesc şi obraznic, s-a bucurat de un mare succes în întreaga lume; în ţările de limbă germană, comedia are deja de mult statutul de comedie-cult. Un festin artistic asigurat de trei actori, o experienţă teatrală cu totul specială.

Spectacolul este prezentat în limba germană, cu traducere în limba română.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.