Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava”, lansează a VIII-a ediţie a programului 9G la TNB (Noua Generaţie) cu un nou regulament de desfăşurare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul 9G a fost lansat în ianuarie 2014 şi se adresează tinerilor creatori de teatru, absolvenţi ai facultăţilor de profil, cu vârsta de până în 35 de ani, neangajaţi în instituţii de spectacol. Până în prezent au fost selectate 26 de proiecte, 19 dintre ele fiind spectacole incluse în repertoriul TNB.

Programul 9G la TNB se desfăşoară la Sala Mică, spaţiu destinat exclusiv tinerilor artişti.

Condiţii de participare în Programul 9G la TNB:

Echipa care propune proiectul trebuie să fie formată din artişti independenţi, absolvenţi ai facultăţilor de profil, cu vârsta maximă de 35 de ani.

Nu există niciun tip de cerinţă sau de restricţie în legătură cu textele înscrise (dramaturgie clasică şi contemporană) sau cu genul de estetică propusă, dar constituie un avantaj conceptul de spectacol care mizează în special pe arta actorului.

Propunerile de proiect vor fi trimise în format digital şi vor cuprinde: Conceptul regizoral al spectacolului (maxim 2 pag.), Piesa/ Dramatizarea/ Scenariu dramaturgic în limba română, Distribuţia, CV-ul membrilor echipei. (Pot fi adăugate linkuri cu înregistrări ale spectacolelor la care au mai lucrat membrii echipei sau pot fi trimise prin transfer spectacole înregistrate), Schiţe de decor (pentru Sala Mică în configuraţia de scenă italiană - schiţele sunt ataşate), Schiţe de costume, Schiţe de machiaj (unde este necesar), Deviz estimativ, Necesităţile tehnice ale proiectului. 

În anumite condiţii, echipa de selecţie a C.C.C.T. „Ion Sava” îşi rezervă dreptul de a solicita şi textul în limba originală, iar aplicanţii au obligaţia de a-l pune la dispoziţie în 48 de ore.

Durata spectacolului nu trebuie să depăşească 2 ore, potrivit noului regulament. 

Înscrierea proiectelor se face începând cu data de 13 ianuarie, până la data de 15 februarie 2022, în format digital la adresa de email ccct9gtnb@gmail.com, urmând ca în data de 5 martie să fie anunţate titlurile şi echipele care au rămas pe lista finală. În urma unor discuţii cu echipele, se vor decide titlurile selectate spre a începe repetiţiile în cadrul Programului 9G (https://www.tnb.ro/ro/concurs-de-proiecte-9g-la-tnb-editia-a-viii-a).
Regulamentul 9G şi schiţele tehnice de la Sala Mică sunt disponibile pe www.tnb.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.