Teatrul Mic din Bucureşti va prezenta o premieră adaptată după romanul “Fraţii Karamazov”, de Feodor Dostoievski, intitulată “Karamazovii”, în regia Nonei Ciobanu, cu Marian Râlea şi Cristian Iacob în distribuţie, pe 8 iunie, de la ora 19.00, la Sala Atelier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premiera oficială din 8 iunie va fi precedată de alte două reprezentaţii, pe 3 şi 4 iunie, de la ora 19.00. O altă reprezentaţie a spectacolului este programată pe 9 iunie, de la aceeaşi oră.

În spectacolul ”Karamazovii”, Marian Râlea (Feodor Pavlovici Karamazov), Cristian Iacob (Ivan Feodorovici Karamazov), Radu Zetu (Dimitri Feodorovici Karamazov), Rareş Florin Stoica (Alexei Feodorovici Karamazov, Stavroghin) şi Bogdan Talaşman (Smerdiakov) sunt captivi într-un loc în care vin atât Dumnezeu, cât şi Diavolul, un spaţiu industrial abandonat, care poartă amprenta scenografului Peter Košir, informează Teatrul Mic.

Distribuţia spectacolului este completată de: Oana Albu (Rakitin, Procurorul), Ion Lupu (Pan Minisialovici, Kirilov, un călugăr), Simona Mihăescu (Gruşenka), Gabriela Iacob (Katerina Ivanova), Avram Birău (Miusov, Svidrigailov), Petre Moraru (Grigori, Stareţul Zosima, un petrecăreţ, Preşedintele Curţii) şi Alina Petrică (Liza, Judecătorul).

Construită ca un decupaj uneori cinematografic, cu un decor care se metamorfozează continuu, lumea Karamazovilor ”se arată publicului paradoxală, complexă, totală, o lume în care suferinţa este necesară, asumată, mântuitoare, o lume polifonică, în care sufletul omenesc e întors pe toate feţele, până la ultima consecinţă”, potrivit Nonei Ciobanu.

Textul care stă la baza acestui spectacol este unul care a făcut istorie în teatrul românesc în anii ’80. Muzica ambelor spectacole “Karamazovii”, cel din prezent, regizat de Nona Ciobanu, şi cel din 1981, în regia lui Dan Micu, este compusă de Vasile Şirli, care, din 1990, este director muzical la Disneyland Paris. 

“Karamazovii” de Horia Lovinescu şi Dan Micu, în regia Nonei Ciobanu, este cea de-a cincea premieră propusă de Teatrul Mic în această stagiune, după poemul teatral rock ”Deşteptarea Primăverii” de Frank Wedekind, în regia lui Vlad Cristache şi pe muzica live a trupei FiRMA, ”Rendez-vous pe Lună” de Alexandr Galin, în regia lui Gelu Colceag, “Familia Fără Zahăr”, în regia lui Radu Apostol, coproducţie cu Centrul de Teatru Educaţional Replika şi ”Singularity”, coproducţie cu Teatrul de Artă Bucureşti, în regia Marianei Cămarăşan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.