Teatrul Masca din Bucureşti va deschide stagiunea estivală în zona Roata Mare a Parcului Herăstrău, cu momente teatrale care vor include marionete uriaşe, parade, vals, step şi muzică lăutărească, duminică, de la ora 17.00, accesul publicului urmând să fie liber.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stagiunea estivală va fi deschisă cu "Parizianca", un spectacol de stradă de tip paradă, în care actorii, îmbrăcaţi în marionete uriaşe, se plimbă, dansează vals, bat step şi interacţionează cu trecătorii. Şase marionete vor invita publicul la o plimbare în timp pe acorduri de acordeon, informează Teatrul Masca.

Primul spectacol va fi urmat, de la ora 18.30, de "Mateloţii", un potpuriu de muzică lăutărească şi de petrecere, cu cântece din repertoriul unor interpreţi precum Zavaidoc, Maria Tănase, Romica Puceanu, Ileana Sărăroiu şi Ioana Radu. Muzică lăutărească veche şi nouă, muzică de petrecere, muzică de fanfară, dans tematic, catalige şi marionete triple vor face parte din interpretarea actorilor Teatrului Masca.

”Stagiunea estivală debutează cu două spectacole de stradă de excepţie; o explozie de bucurie şi voie bună, umor, muzică şi teatru! «Parizianca» aduce cu ea atmosfera boemă a celebrelor cartiere pariziene. «Mateloţii», în schimb, vor ilustra secţiunea «balet» cu un dans tematic despre muncă şi seriozitatea ei într-o popotă militară. Veţi dansa, veţi cânta şi veţi admira energia debordantă a unor fiinţe care vor readuce la viaţă copilul ascuns în fiecare dintre noi”, a spus Mihai Mălaimare, fondatorul Teatrului Masca.

În cea de-a doua zi, luni, bucureştenii vor putea urmări, începând cu ora 18.30, "Arca lui Lenin", un spectacol despre lumea comunismului în perioada stalinistă, o lume recreată pe scenă din imaginile unor statui celebre care au făcut gloria proletcultismului, filosofală, culturală şi morală a acelor vremuri.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.