Teatrul Clasic ”Ioan Slavici” din Arad va susţine patru spectacole pe scenele Odeon şi Nottara din Bucureşti, în perioada 21 - 23 aprilie, spectatorii urmând să poată vedea producţiile ”Ecarisajul pentru toţi”, de Boris Vian, în regia lui Tudor Lucanu, ”Bull de Mike Bartlett”, regizat de Bobi Pricop, ”Oraşul nostru”, o adaptare după textul lui Thornton Wilder, regizată de Cristian Ban, şi ”Vârful aisbergului”, de Antonio Tabares, regizat de Theodor-Cristian Popescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul ”Ecarisajul pentru toţi”, de Boris Vian, cu regia şi scenografia semnate de Tudor Lucanu, aflat la prima colaborare cu echipa Teatrului în calitate de regizor, se va juca în sala ”Horia Lovinescu” a Teatrului Nottara, pe 21 aprilie, de la ora 19.00.

Din distribuţie fac parte actorii Ovidiu Ghiniţă, Alex Mărgineanu, Ioan Peter, Adriana Ghiniţă, Carmen Vlaga-Bogdan, Cecilia Lucanu-Donat, Robert Pavicsits, Cosmin Blaga, Marian Parfeni, Ionel Bulbuc, Dorina Darie-Peter, Ştefan Statnic, Angela Petrean-Varjasi, Călin Stanciu şi Eric Ţuţuianu.

”Ecarisajul pentru toţi” este o comedie neagră a cărei acţiune se petrece în 6 iunie 1944, ziua debarcării din Normandia. Biletele pot fi cumpărate la preţurile de 34,56 de lei şi 20,52 de lei.

Spectacolul ”Bull”, de Mike Bartlett, regizat de Bobi Pricop, nominalizat la Premiile UNITER 2017, va fi susţinut pe 22 aprilie, de la orele 18.00 şi 20.30, la Sala Studio a Teatrului Odeon.

Din distribuţie fac parte actorii: Ovidiu Ghiniţă, Alex Mihăescu / Alex Mărgineanu, Carmen Vlaga-Bogdan şi Andrei Elek. Scenografia este semnată de Velica Panduru.

”Bull” abordează tema hărţuirii din multinaţionale, dar şi ”naura umană şi laturile ei cele mai crude”, potrivit regizorului Bobi Pricop. Preţul unui bilet este 21,20 lei.

În ultima zi a vizitei Teatrului Clasic Arad la Bucureşti, 23 aprilie, sunt programate două spectacole pe scena Teatrului Odeon.

La ora 18.00, Sala Studio a Teatrului Odeon va găzdui cea mai recentă producţie a teatrului arădean, ”Oraşul nostru”, adaptare după textul lui Thornton Wilder, în regia lui Cristian Ban şi scenografia Cristinei Milea.  

”Fiind născut în Arad, de multe ori m-am întrebat oare cine locuia în clădirile pe care azi scrie „monument istoric” sau ce fel de magazine erau acum 100 de ani în locul farmaciilor şi casinourilor care există azi pe bulevard şi ce făceau oamenii într-o seară de sâmbătă? [...] Spectacolul oferă publicului o perspectivă nouă asupra oamenilor care au trăit în oraşul nostru şi poate a ideii de comunitate, în măsura în care ea mai există astăzi”, a spus regizorul Cristian Ban.

Din distribuţie fac parte actorii: Ioan Peter, Cecilia Lucanu-Donat, Alex Mărgineanu, Angela Petrean-Varjasi, Dorina Darie-Peter, Ştefan Statnic, Robert Pavicsits, Roxana Sabău şi Călin Stanciu.

Spectacolul este nerecomandat persoanelor cu vârste sub 14 ani, iar preţul unui bilet este 21,20 lei.

De la ora 20.30, în Sala Majestic a Teatrului Odeon se va juca spectacolul ”Vârful aisbergului”, de Antonio Tabares, a cărei regie o semnează Theodor-Cristian Popescu. Scenografia este creată de Cosmin Ardeleanu.

În spectacolul ”Vârful aisbergului”, actorii Dorina Darie-Peter, Bogdan Costea, Ioan Peter, Cecilia Lucanu-Donat, Ştefan Statnic, Călin Stanciu vor oferi publicului bucureştean frânturi din actualitatea internaţională a mediilor tehnologice, din zarva ”relaţiilor interpersonale” a ”lumii competitive şi ostile care ne afectează pe toţi”, potrivit regizorului Theodor-Cristian Popescu.

Spectacolul se va juca cu publicul pe scenă, iar preţui unui bilet este de 31,80 lei.

Actorii arădeni se află pentru a doua oară în faţa publicului din Bucureşti. În perioada 4-6 mai 2015, Teatrul Clasic ”Ioan Slavici” Arad a mai susţinut o microstagiune la Teatrul Odeon Bucureşti, când publicul din Capitală a putut vedea spectacolele ”Reunificarea celor două Corei”, de Joël Pommerat, în regia lui Radu-Alexandru Nica, ”Cerc Oglindă Transformare”, de Annie Baker, regizat de Cristian Juncu, şi ”Perplex”, de Marius von Mayenburg, regizat de Theodor-Cristian Popescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.