Teatrul Ţăndărică, Teatrul Metropolis şi Teatrul ACT din Bucureşti, instituţii teatrale din alte oraşe ale ţării, dar şi din Israel, Germania, Spania, Ucraina şi Republica Moldova vor participa la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie ”Gulliver” din Galaţi, care va avea loc în perioada 15 - 20 mai, la Teatrul Dramatic ”Fani Tardini” şi în Grădina Publică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prima zi a festivalului, luni, sunt programate spectacole pentru copii ale Teatrului Gulliver din Galaţi (”Frumoasa şi bestia”), Teatrul Luceafărul din Iaşi (”Hansel şi Gretel”), Teatrul Trio din Bulgaria (”Aici, acolo, pretutindeni”) şi Teatrul Ion Creangă din Bucureşti (”Bună dimineaţa!”), potrivit site-ului Teatrului de Păpuşi ”Gulliver”.

Marţi, vor prezenta spectacole, în intervalul orar 10.00 - 13.00, Teatrul Puck din Cluj-Napoca (”Pinocchio”), Teatrul Cărăbuş din Brăila (”Ursul păcălit de vulpe”) şi Compania de teatru ”The Fifth Wheel” din Germania (”O călătorie extraordinară”).

Miercuri, între orele 10.00 şi 18.00, vor susţine spectacole actori de la Teatrul Ciufulici din Ploieşti (”Peter Pan”), Teatrul Arcadia din Oradea (”Gulliver”), Compania de teatru ”The Fifth Wheel” din Germania (”O călătorie extraordinară”) şi Teatrul Elmina din Israel (”Eh-Oh!”.).

Joi, în intervalul orar 10.00 - 18.00, sunt programate spectacole ce vor fi prezentate de Teatrul Gong din Sibiu (”Harap Alb”), Teatrul Elmina din Israel (”Eh-Oh”), Teatrul Căluţul de mare din Constanţa (”Mica Sirenă”) şi UNATC din Bucureşti (”A fost odată Micul Prinţ”).

În penultima zi a festivalului, vineri, vor fi prezentate două spectacole - Teatrul Merlin din Timişoara (”Vrăjitorul din Oz”) şi Teatrul Municipal din Baia Mare (”Submarinul galben”), de la ora 10.00, respectiv de la ora 15.00.

Festivalul se va încheia sâmbătă, cu spectacolul pentru copii ”Omul de Zăpadă care voia să întâlnească soarele”, care va fi prezentat de Teatrul Ţăndărică din Bucureşti.

Biletele pentru toate spectacolele dedicate copiilor în cadrul festivalului au preţul de 10 lei pentru copii şi de 12 lei pentru adulţi.

Festivalul include în fiecare zi câte un spectacol dedicat tinerilor şi adulţilor, la care biletele au preţuri cuprinse între 15 şi 50 de lei, prezentate de Teatrul Luceafărul din Iaşi (”Pisica Verde”), Compania de teatru ”Zero en Conducta” din Spania (”Nymio”), Teatrul ACT din Bucureşti (”Păi… Despre ce vorbim noi aici, domnule?”), Teatrul Ţăndărică din Bucureşti (”Visul unei nopţi de vară”), Teatrul Metropolis din Bucureşti (”A douăsprezecea noapte”) şi Teatrul de Comedie din Bucureşti (”La Pulce”).

Evenimentul va cuprinde şi două spectacole dedicate întregii familii: ”Lumea Umbrelor”, care va fi prezentat de Teatrul de Umbre Delight din Ucraina, marţi, de la ora 19.00, şi ”Aventuri în Bubbleland”, care va fi prezentat de Compania de spectacole ”Bagheta magică” din Bucureşti, miercuri, de la ora 19.00. Preţul unui bilet la fiecare dintre cele două spectacole este de 30 de lei.

În cadrul festivalului se vor desfăşura şi activităţi conexe în Grădina Publică, cu intrare liberă. Teatrul Municipal de Marionete Chişinău va prezenta spectacole programate de luni până vineri, de la ora 18.00 şi vor fi organizate ateliere de creativitate şi numere de animaţie interactive pentru copii - actori pe picioroange, clovni giganţi, personaje Disney şi supereroi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.