Expoziţia „The Challenge of Seeing”, care reuneşte tablouri de Adrian Ghenie, Nicolae Maniu, Vladinsky, Ovidiu Solcan, Alina Ada Lungu, Ur Khasin, Konstantin Konstantinov, a fost vernisată, joi, la Pavot Gallery de la Hotel Marriott din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrările vor putea fi admirate până în 4 mai, atunci când vor fi incluse într-o licitaţie privată ce va reuni şi lucrările unor artişti clasici celebri precum Van Gogh, Rubens, El Greco, Chagall sau Kandinsky. 

„The Challenge of Seeing” este o iniţiativă culturală care însumează experienţa acumulată în peste 10 ani de expoziţii şi târguri de artă, dar şi evenimente private. Deşi arta este foarte des asociată cu luxul, prin licitaţia noastră ne dorim nu doar ca lucrări de artă remarcabile să ajungă în portofoliul unor colecţionari, ci şi să prezentăm publicului larg un număr de artişti internaţionali, provocându-i astfel „să vadă”, a declarat Alecs Pavot, organizatorul licitaţiei.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Adrian Ghenie, cel mai bine vândut artist român contemporan, este prezent în expoziţie şi licitaţie cu lucrarea „The Island”  (2001, 33.5x44 cm), care are un preţ de pornire de 90.000 de euro.

„Primii artişti expuşi la Pavot au fost Felix Aftene şi Vladinsky. Noi încercăm să păstrăm un echilibru în galerie. De obicei, expunem toate lucrările înainte de licitaţii. Astăzi, fiind atât de mult public, am optat să expunem o esenţă”, a declarat, pentru News.ro, Alecs Pavot, proprietarul galeriei. „Cea mai importantă lucrare din expoziţie este cea a lui Adrian Ghenie, „The Island”, inspirată de prăbuşirea Turnurilor Gemene din 2001, apoi Vladinsky, prezent cu două lucrări din colecţia „Observer” şi o selecţie de artişti români şi internaţionali care se încadrează în bugete de la 800 la 2.400 de euro, de la 4.000 la 8.000 de euro, majoritatea fiind prezenţi în case de licitaţii precum Sotheby's în Paris sau premiaţi în Olanda şi Germania”. „Nu am aşteptări financiare”, a spus Alecs Pavot în legătura cu licitaţia. La Galeria Pavot sunt organizate astfel de evenimente de două ori pe an, primăvara şi toamna. 

 

Nicolae Maniu, ale cărui tablouri se vând în toată lumea la preţuri care depăşesc 50.000 de euro, va avea în licitaţie patru tablouri: „Înapoi la Legendă” (1987, 60x60 cm), estimat la 15-000-17.000 de euro, „Începutul Legendei” (1986 60x60 cm), evaluat la 15.000-17.000 euro, „Portret” (1993, 70x50 cm), estimat între 7.000-9.000 de euro şi „Zbor” (1993, 70x50 cm), estimat între 7.000-9.000 de euro.

Artista Alina Ada Lungu, prezentă în expoziţie cu lucrarea „Compoziţie” (2023), a declarat, pentru News.ro, că este o creaţie în zona „suprarealistă, figurativă, fiind o lucrare ulei pe pânză, cu personaje, zone abstracte”, realizată „prin diferite metode: stropire, amprentare, zone clare şi mai puţin neclare, efect de zoom în unele părţi. Este o pornire de la arhivă de fotografii şi o aducere în prezent, păstrând totodată o patină a timpului. Am încercat să transmit ideea de copilărie, familie”. În lucrările ei, Alina Ada Lungu îşi exprimă emoţiile, inspirându-se din actualitate. 

Vladinsky, artistul român cu lucrări vândut la Phillips Auction cu sume de până la 30.000 de euro, va avea în licitaţie două lucrări: „614” (2020 127x127), estimată la 7.000-9.000 de euro şi „741” (2020, 82x82), estimată la 2.200-3100 de euro.

Galeria de artă Pavot a fost deschisă din 2014, având un portofoliu de opere semnate de artişti celebri ca Francesco Guardi, Alfred Sisley, Marc Chagall sau Jean Pougny, precum şi lucrări ale unor artişti contemporani printre care se numără Katja Lurs, Lido Rico, Tara von Neudorf sau Ur Khasin. Viziunea galeriei este aceea de a promova deopotrivă artişti emergenţi şi consacraţi, ale căror lucrări aduc un suflu nou în piaţa de artă românească.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.