Tabloul „Mona Lisa”, aflat în Salle des États a Muzeului Luvru din 2005, a fost mutat marţi noapte într-o altă încăpere a muzeului, unde va rămâne până în luna octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Celebra pictură a lui Leonardo da Vinci se va afla în Galerie Médicis, pentru ca Salle des États să poată fi renovată, scrie BBC.

Chiar dacă lucrarea de artă nu a părăsit instituţia, operaţiunea de mutare a fost una delicată. A avut loc după închiderea muzeului, iar peprezentanţii instituţiei au făcut mai întâi un exerciţiu cu o bucată de lemn de dimensiuni asemănătoare tabloului. 

În ultimii cinci ani, au fost făcute mai multe serii de lucrări de renovare la Luvru. Reprezentanţii muzeului spun că o suprafaţă de peste 34.000 de metri pătraţi a fost renovată, inclusiv 17.579 mp din galerii.

Salle des États este cea mai vizitată încăpere a muzeului şi nu a mai fost recondiţionată de 14 ani. Lucrările au început aici în ianuarie 2019, însă au putut fi făcute în jurul „Mona Lisei”.

În aceeaşi începere se află şi „Nunta de la Cana” a lui Paolo Veronese. Lucrarea va fi pusă într-o curtie din sticlă, pentru a fi protejată pe întreaga durată a lucrărilor.

Galerie Médicis este una dintre cele mai mari încăperi de la Luvru.

„Mona Lisa” a părăsit cel mai recent Franţa în 1974, când a fost împrumutată Rusiei şi Japoniei. Cu 11 ani înainte, a fost expusă la National Gallery din Washington şi la Metropolitan Museum of Art din New York. 

În 1911, pictura a fost furată din Luvru de Vicenzo Perugia, galerist care a considerat că pictura ar trebui să fie dusă înapoi în Italia. Do ani mai târziu, lucrarea a apărut în Florenţa. Muzeul Luvru a refuzat, în 2013, o cerere de împrumut venită din partea oraşului Florenţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.