Aproape o jumătate din omenire crede în existenţa unor forme de viaţă extraterestre şi vrea să aibă contact cu acestea, potrivit rezultatelor unui studiu efectuat în 24 de ţări. Cercetătorii susţin că această concluzie explică popularitatea francizei cinematografice „Star Wars” din ultimele patru decenii, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În preajma lansării filmului „Star Wars: Ultimii Jedi/ Star Wars: The Last Jedi”, pe 15 decembrie în România, cercetători de la agenţia Glocalities au publicat rezultatele unui studiu potrivit cărora 47% din peste 26.000 de respondenţi cred în existenţa unor civilizaţii inteligente extraterestre în univers.

În plus, 61% dintre respondenţi au răspuns afirmativ atunci când au fost întrebaţi dacă ei cred în existenţa „unei forme de viaţă pe alte planete”. Aproximativ un sfert dintre respondenţi au spus că nu cred că există forme de viaţă inteligente dincolo de Pământ.

Dintre cei care cred că există forme de viaţă inteligente în afara Terrei, 60% au spus că ar trebui să contactăm civilizaţiile extraterestre.  

Cei mai mulţi respondenţi care cred în existenţa unor forme de viaţă extraterestre inteligente sunt din Rusia (68%).

Interviurile pentru acest studiu au fost realizate în 15 limbi în perioada decembrie 2015 – februarie 2016 în mai multe ţări reprezentând 62% din populaţia lumii şi 80% din economia globală. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.