Doi experţi italieni, Alessandro Vezzosi, istoric de artă şi director al Muzeului Ideale Leonardo Da Vinci, şi Agnese Sabato, istoric, vor susţine, joi, o conferinţă de presă în cadrul căreia vor anunţa rezultatele unui studiu efectuat pe o durată de 41 de ani privind familia lui Leonardo da Vinci, informează Live Science.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit sursei citate, cei doi experţi vor prezenta, în cadrul unei conferinţe cu tema "Leonardo trăieşte", o parte din descendenţii direcţi ai tatălui lui Leonardo da Vinci, Ser Piero Da Vinci, un notar din oraşul toscan Vinci, pe care i-au descoperit ca urmare a muncii depuse timp de 41 de ani în vederea realizării unui arbore genealogic al familiei lui Leonardo da Vinci. 

"Acest eveniment ilustrează rezultatele extraordinare ale unei cercetări aflate încă în desfăşurare care a reprezentat o mare parte din studiile mele dedicate mitului şi operei lui Leonardo da Vinci. Am decis să împărtăşim mai întâi cu cetăţenii oraşului Vinci (n.r. - locul de naştere al faimosului pictor italian) plăcerea de a le prezenta pe unele dintre rudele lui Leonardo da Vinci, care vor fi alături de noi la teatrul din Vinci. Studiul nostru este important mai ales din punct de vedere ştiinţific: oferă posibilitatea de a analiza ADN-ul lui Leonardo da Vinci, după 15 generaţii", a declarat  Alessandro Vezzosi, citat de cotidianul italian La Nazione.

"Am analizat documente şi morminte de pe teritoriile mai multor ţări, respectiv Italia, Franţa şi Spania, pentru a putea reconstitui istoria familiei lui Leonardo da Vinci. Lista noastră include nume surprinzătoare", a declarat istoricul de artă Alessandro Vezzosi pentru Discovery News.

Alessandro Vezzosi şi Agnese Sabato (FOTO: lanazione.it)
Alessandro Vezzosi şi Agnese Sabato (FOTO: lanazione.it)

Expertul italian menţionează, de asemenea, că ADN-ul va fi analizat în cadrul unei convenţii internaţionale la care vor participa oameni de ştiinţă din domeniile antropologie şi biologie, cu care cei doi colaborează deja.

Leonardo da Vinci s-a născut în data de 23 aprilie 1452 (15 aprilie potrivit calendarului vechi), în oraşul italian Vinci, mama sa fiind o femeie simplă, iar tatăl un om important în comunitate, notarul Ser Piero Da Vinci. Părinţii lui Leonardo nu erau căsătoriţi, mama acestuia căsătorindu-se mai târziu cu un meşteşugar. Leonardo şi‑a petrecut copilăria pe moşia tatălui şi a primit educaţia de bază a acelor vremuri: citit, scris şi aritmetică. Leonardo da Vinci şi‑a demonstrat înclinaţiile artistice încă de timpuriu, iar la vârsta de 15 ani a ajuns în atelierul renumitului Andrea del Verrocchio, unde a învaţat pictura, sculptura, dar şi artele mecanice. Lucrează totodată şi în atelierul vecin, al artistului Antonio Pollaiuolo.

Leonardo da Vinci este recunoscut ca fiind una dintre  cele mai cunoscute personalităţi ale istoriei, el fiind pictor, desenator, sculptor, arhitect şi inginer de geniu. Printre lucrările sale cele mai renumite se numără "Cina cea de Taină" (1495–1498) şi "Mona Lisa" (1503–1506).

El a murit la 2 mai 1519, la Amboise (Franţa).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.