Noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie, la transmitere mai ridicată, "nu este scăpată de sub control", a afirmat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care cere aplicarea măsurilor sanitare, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am avut un R0 (rată de reproducere a virusului) mult mai ridicată decât 1,5 în diferite momente ale acestei pandemii şi am stăpânit-o. Această situaţie nu este, în acest sens, scăpată de sub control", a declarat responsabilul cu situaţiile de urgenţă la OMS, Michael Ryan, în conferinţa de presă. 

Noua variantă de virus, pe care cercetătorii britanici au numit-o “VUI - 202012/01”, include o mutaţie în regiunea genomului viral care codifică proteina cu ţepi. În teorie, aceasta ar putea avea ca rezultat răspândirea mai uşoară între oameni a Covid-19.

În prezent, nu există dovezi că varianta ar provoaca infecţii severe cu Covid-19, sau că ar face vaccinurile mai puţin eficiente, au spus oamenii de ştiinţă.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.