Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara găzduieşte, începând de vineri seară, o expoziţie cu lucrări, medalii şi diplome obţinute de cunoscutul caricaturist timişorean Ştefan Popa Popa's, dar şi cu lucrări ale unor caricaturişti ai lumii. La eveniment, Popa's a subliniat, cu un gust amar, că în România nu este recunoscut cum şi-ar dori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş, instituţie în subordinea căreia se află Muzeul Naţional al Banatului, au anunţat că doresc înfiinţarea unui muzeu cu caricaturile lui Popa's.

"În această seară s-a deschis Salonul Internaţional de Caricatură de Presă şi Satiră şi s-a deschis «Muzeul Popa's», o expozitie inedită. Ne bucurăm că maestrul ne-a ales pe noi. Este un spaţiu adecvat pentru a prezenta operele sale. Expoziţia poate fi văzută până în data de 17 decembrie. Vor mai exista colaborări pentru că maestrul Popa's a făcut o donaţie de 37 de caricaturi, toate premiate internaţional, şi noi ne dorim, am propus deja Consiliului Judeţean, să deschidem un departament de artă vizuală în cadrul Muzeului Naţional al Banatului", a declarat Claudiu Ilaş, directorul Muzeului Naţional al Banatului.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

La rândul său, caricaturistul Ştefan Popa Popa's a spus că a colindat lumea toată, dar că este dezamăgit că în ţara lui nu este recunoscut aşa cum şi-ar dori.

"Eu mă duc acolo unde mă simt bine. Am fost din capitală în capitală, primit de preşedinţii şi de toţi regii din lume şi în Romania sunt scuipat. Am fost cel mai controlat om din România asta. Eu unde am fost, am scos ţara din rahatul ăsta şi unde am fost am făcut furori în lume. (...) Domnule, sunt caricaturist şi prin limbaj, care este problema? Că nu fac parte dintr-o Academie? Nu mă interesează să fac parte dintr-o Academie unde e Elena Ceauşescu membru. (...) Din păcate, nu am pus aici nici 0,5 la sută în această expoziţie. Medaliile mele din aur nu pot să le pun. Să mi se facă condiţiile de muzeu, să fie un sistem de alarmă şi atunci o să vedeţi cele mai importante distincţii pe care le posedă un român", a declarat Stefan Popa Popa's.

La eveniment au fost oaspeţi Mihai Tatulici, Nicu Alifantis, Dan Puric şi Cornel Nistorescu, dar şi Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan şi preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.